2p

Helyszűkével magyarázza a helyzetet a rendezvényt szervező Polgári Magyarországért Alapítvány.

Nem vehet részt Orbán Viktor szombati évértékelőjén sem a 24.hu, sem a Telex, sem az ATV, sem az RTL, de a Blikk és a Szabad Európa sem, a külföldi médiumok közül pedig az AP, az AFP, a Reuters, a Bloomberg és a Xinhua regisztrációs kérelmét is visszadobták - írja a 24.hu.

A lapnak azt írták: az eseményről készült képek az MTI-ben ingyenesen elérhetőek lesznek.

Az érintett médiumok tavaly még ott voltak a Várkertbazárban Orbán Viktor évértékelőjén. Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Az érintett médiumok tavaly még ott voltak a Várkertbazárban Orbán Viktor évértékelőjén. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A rendezvényt szervező Polgári Magyarországért Alapítvány a döntést a helyszín befogadóképességének szűkösségével indokolta. Az évértékelőt az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az idén is a Várkert Bazárban tartják, amely tudvalevő, hogy elég tágas helyszín.

A kormányfő öt napja nem reagál az államfő lemondására, csupán tegnap tette ki Facebook-oldalára, hogy "Munka van". 

A szombati lesz az első alkalom, hogy Orbán megszólal Novák Katalin lemondása és Varga Judit visszavonulása óta.A kormányfő legutóbb akkor tűnt fel a nyilvánosság előtt, amikor bejelentette, hogy alkotmánymódosítást nyújt be, amely ellehetetlenítené, hogy pedofil bűnelkövetők a jövőben elnöki kegyelemben részesüljenek. Mindez azután vált aktuálissá, hogy Novák Katalin a tavaly áprilisi pápalátogatás alkalmával kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, akinek tudomása volt arról, hogy az intézmény akkori igazgatója több gyereket is molesztált. Balog Zoltán református püspök azóta elismerte, hogy egyetértett a pedofilbűnsegédlettel vádolt K. Endre kegyelmével, de maradt a református egyház élén.

Frissítés: a Népszavát sem engedik be Orbán Viktor évértékelőjére. A 444 pedig úgy tudja, hogy még az Index sem mehet be, a 444 pedig nem is kapott meghívót az évértékelőre, így megkísérelni sem tudtuk a regisztrációt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!