TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Tizenegy év után ismét recesszióba süllyedt az Egyesült Királyság gazdasága a koronavírus ellenes korlátozások negatív hatása miatt.

Rekordmértékű zuhanást könyvelt el a brit gazdaság az idei második negyedévben a vírusválság következtében, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

 London (Pexels/Recal Media) London (Pexels/Recal Media)

A brit Statisztikai Hivatal ma közölt adatai szerint április és június között 20,4 százalékkal esett a GDP az első három hónaphoz képest  – ekkora csökkenést még soha nem jegyeztek fel negyedéves szinten.

Ez egyben azt is jelenti, hogy

a gazdaság – 2009 óta először – recesszióba süllyedt, azaz egymás után két negyedévben zsugorodott.

A járvány miatt az üzleteket, éttermeket, szállodákat hónapokra bezárták, ezért a szolgáltató szektor története legnagyobb zuhanását szenvedte el negyedéves szinten.

A háztartások költései csökkentek, erősen visszaesett a gyárak termelése – az autógyártás például 1954 óta nem látott mélypontra süllyedt –, és befékezett az építőipar is. 

Júniusban már fellendülés volt megfigyelhető, mivel a hatóságok enyhíteni kezdték a koronavírus megfékezése céljából elrendelt korlátozásokat. A boltok elkezdtek kinyitni, a gyárak felpörgették termelésüket, és az építkezések is beindultak.

A júniusi GDP azonban még így is hatodával elmaradt a járvány előtti utolsó hónap, február gazdasági teljesítményétől.

A válság miatt több százezer ember veszítette el állását, a következő hónapokban pedig további leépítések várhatók, mondta Rishi Sunak brit pénzügyminiszter.

A vírusválság társadalmilag-egészségügyileg is súlyos hatásokkal jár.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.   

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.