TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A november 3-án esedékes amerikai elnökválasztás, illetve a koronavírus okozta korlátozások erősödése miatt kellhet majd kevesebbet fizetni a kutakon. S nemcsak a benzinért, hanem esetleg az utóbbi hetekben mozdulatlan gázolajért is.

Őrült nagy változások jelenleg nem tapasztalhatóak a nemzetközi olajpiacon: szinte stagnál a Brent olaj ára, amelyre várhatóan a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) november végi ülése lehet majd jelentősebb hatással - írja a holtankoljak.hu.

Alacsonyabb árakkal találkozhatunk a kutakon? Fotó: MTI Alacsonyabb árakkal találkozhatunk a kutakon? Fotó: MTI

Novemberben az amerikai választások, illetve a koronavírus okozta korlátozások erősödése mozdíthatja el a hordónkénti árat, összességében azonban stagnálásra, de inkább árcsökkenésre számít a szakportál a következő hetekben.

A Brent olaj hordónkénti ára az elmúlt héten 41-42 dollár körül mozgott, a heti változást tekintve 3 százalékot csökkent vasárnapra az árfolyam, s a hazai üzemanyagárak megállapításánál irányadó fajta jegyzése a hét utolsó napjának vége felé közeledve 42 dollár alatt maradt.

A forint 1 százalékot erősödött a dollárral szemben, vasárnap este valamivel közelebb volt a 308-as szinthez a zöldhasú, mint a 307-eshez.

Mindezek alapján a szakportál a jövő héten nem számít jelentős üzemanyagár-változásra. Hogy ez valóban így lesz-e, azt részben hétfő délelőtt megtudjuk. 

Mint grafikonunkból kiderül, legutóbb, szerdán se a benzin, se gázolaj ára nem változott, így az előbbiért literenként átlagban bruttó 366, míg az utóbbiért egy forinttal többet, 367 forintot kell fizetni. A status quo fennmaradása a gázolajnál nem volt furcsa, mivel immár ötödik alkalommal nem mozdult a jegyzése, az utoljára október 5-én változott, méghozzá felfelé. A benziné viszont többször is módosult az elmúlt, valamivel több mint egy hónapban, s - a gázolajjal ellentétben - csökkenő pályát írt le.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.