<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Donald Trump, amerikai elnök magyar idő szerint késő este beszélt a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Közben az amerikai tőzsdeindexek beszakadtak.

Donald Trump, amerikai elnök korlátozó intézkedéseket jelentett be az Egyesült Államokon belül hétfőn - magyar idő szerint késő este. Eszerint a következő 15 napban, minden 10 főnél nagyobb gyülekezést, eseményt betiltanak, és azt javasolja, hogy még az éttermektől is tartsák távol magukat. Az amerikai elnök azt kérte az idősektől, hogy maradjanak az otthonaikban és kerüljék a tömegeket. 

Trump szerint az országa egy láthatatlan ellenséggel áll szemben, annyira fertőző vírusról van szó (szerk.: Orbán Viktor hétfői parlamenti beszédében szintén láthatatlan ellenségként utalt a vírusra.) 

Újságírói kérdésre elmondta: egyes vélemények szerint júliusban, augusztusban érhet véget a járvány, de "véleményünk szerint ennél is tovább tarthat". A vírus terjedése miatt egyenlőre nem fontolgatja, hogy kijárási korlátozásokat vezessen be az országban, de egyes gócpontoknál vizsgálják ennek a lehetőségét. Ugyanígy nem döntöttek még az Egyesült Államok és Kanada közötti határ lezárásáról sem, de a kijárási tilalom mellett ez is napirenden van. 

Közben: Hihetetlen szakadás volt a Wall Streeten

A tesztekkel kapcsolatban Trump azt mondta: nagyon sok tesztet végeznek, de a tünetekkel nem rendelkezőket nem vetik ennek alá. A tesztek rendkívül alacsony száma miatt egyébként több kritika is érte már a Trump-adminisztrációt. 

Az USA-ban jelenleg 4100 fertőzöttről tudnak és már 71 beteg halálát okozta. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.