2019. szeptember 13. 11:29
mfor.hu

Végleg megszűntek a Fehér Házban a napi sajtóértekezletek – szóvivője helyett Trump elnök kommunikál, twitter-üzenetekben.

Az elnök továbbra is tart ugyan szóvivőt – de annak nincs mondanivalója. Az első, Trump megválasztása után munkába lépett szóvivő hamar alkalmatlannak bizonyult és lemondott. Utóda, Sarah Sanders, az elnök lankadatlan, lelkes híve és az amerikai média elkötelezett ellenfele csaknem két évig bírta a heves csatákat részben az újságírókkal, részben kiszámíthatatlan főnökével,  majd nyár elején családi okokra hivatkozva ugyancsak lemondott.

Helyére Stephanie Grisham, az elnök feleségének szóvivője került – őt azonban nem látja a nyilvánosság, nem tartják meg a fél százada megszokott napi sajtóértekezleteket a Fehér Házban. A média alkalmanként kérdezhet az elnöktől, amikor megérkezik valahonnan vagy helikopterébe száll, de legszívesebben twitter-üzenetekben közli véleményét, terveit, vagy éppen azt, melyik közeli munkatársát távolította el a kormányból, vagy a Fehér Házból.

 

Nehéz is lenne az elnök téves, vagy félrevezető kijelentéseit a szóvivőnek magyaráznia, írta a kérdéssel kapcsolatban a The Washington Post, hiszen az elmúlt két és fél évben Trumpnak több, mint 12.000 ilyen kijelentése volt...

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.