<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

„Jóléti vízfelület”, betonmederben.

A 24.hu a balatonakarattyai Koppány soron járva győződött meg arról, hogy valóban „jóléti vízfelület” kialakítására kapott engedélyt a Magyar Nemzeti Bank cége a volt balatonakarattyai MÁV-üdülő területén, ahol jegybanki konferenciaközpont létesül.

A portál cikke szerint a terület egy részén korábban csónakkikötő működött, így egy szűkebb meder már volt itt, de az nem nyúlt be a partra ilyen mélységben, nem volt körbebetonozva és kiszélesítve, viszont a 24.hu most azt tapasztalta, hogy 2022 nyarára már feltöltötték a Balaton vizével a kivájt medret.

A portál megkereste a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, ők azt közölték, hogy

„az ingatlanon lévő, korábban csónakkikötőként is használt csatorna bővítésére, kotrására, partfal kialakítására, továbbá a csatorna végén egy jóléti vízfelület és a kapcsolódó lépcsős part kialakítására a vízügyi és vízvédelmi hatósági hatáskörrel rendelkező Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – kérelemre, a jogszabályi követelményeknek megfelelő dokumentációs melléklet alapján – vízjogi létesítési engedélyt adott”.

A lap kérdésére az is kiderült, hogy pontosan mit takar az a bizonyos „jóléti vízfelület”, lényegében csónakázótó és hasonló célú hasznosítást, ehhez képest a 24.hu újságírói a helyszínen járva a medencére emlékeztető létesítmény partján nyugágyakat láttak. A portál végül feltette a kérdést, hogy vajon az MNB sikerén felbuzdulva a jövőben érkezhetnek-e hasonló vízjogi létesítési engedélyre irányuló kérelmek a hatóságokhoz más vízparti ingatlanok tulajdonosaitól.  

(24.hu)