2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
mfor.hu

A szervezetileg önálló közigazgatási bíróságokból nem lett semmi, most a gazdasági versenyképesség jogi feltételrendszerének erősítését bízzák dr. Bogdán Tiborra.

A kormány 2021.  május  9. napjától két évre dr. Bogdán Tibort a gazdasági versenyképesség jogi feltételrendszerének erősítését célzó intézkedésekkel összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztossá nevezte ki.

Feladatkörében javaslatot tesz különösen
a) a fizetésképtelenségi, reorganizációs eljárások egyes kérdéseinek szabályozására,
b) a jogi személyek egységes nyilvántartásának szabályozására,
c) az új elektronikus ingatlan-nyilvántartás jogi szabályozására.

A kormánybiztos tevékenységét az igazságügyért felelős miniszter irányítja, munkáját 5 fős titkárság segíti.

Eddig is biztos volt a biztos

Ezzel párhuzamosan dr. Bogdán Tibor korábbi kormánybiztosi kinvezését visszavonják - ő volt ugyanis az elmúlt két évben a közigazgatási bíróságokról szóló 2018. évi CXXX. törvény hatálybalépésével összefüggő feladatok koordinációjáért felelős kormánybiztos; ez a jogszabály (és így az önálló közigazgatási bíróságok rendszere) azonban azóta sem lépett hatályba, Varga Judit igazságügyminiszter határozatlan időre elnapolta a sok szakmai vitát kiváltó intézkedést.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.