TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Donald Trump biztosan nem bukik bele a félidős választásokba, ám holnaptól minden nagyon más lesz az Egyesült Államokban. 

A 100 szenátori szék többségéről már döntés született, és bár sokáig nagyon szoros volt a helyzet Texasban, végül úgy tűnik, hogy Donald Trump 2016-os republikánus kihívója, Ted Cruz behúzta a győzelmet Beto O’Rourke demokrata jelölttel szemben. A 46 éves O’Rourke-ban sokan Donald Trump potencálisan egyik legkomolyabb 2020-as kihívóját látják, kampánya hihetetlenül népszerű volt a fiatalok körében.

Thank you, Texas! Now let's get back to work to defend jobs, freedom, and security for Texas and America! #TXSen pic.twitter.com/1XGbQt91a7

— Ted Cruz (@tedcruz) 2018. november 7.

A szenátust tekintve egyelőre három szék sorsa fordult, Mike Braun republikánus jelölt komoly győzelmet (53-42) arat a jelenleg hivatalban lévő, demokrata Joe Donelly felett Indianában, míg Észak-Dakotában Kevin Cramer 58-42 arányban nyerte el a szenátori széket Heidi Heitkamptól.

A szenátusban 35 helyet választottak újra, a republikánus szenátorok az eddig ismert eredmények szerint megőrizték bársonyszéküket, a visszavonuló republikánus helyére pedig az újonnan jelölt republikánus politikusokat választották meg.

Utah államban a visszavonuló Orrin Hatch szenátor helyére Mitt Romneynak, a 2012-es elnökválasztás republikánus elnökjelöltjének szavaztak bizalmat, Tennessee államban pedig a szintén visszavonuló Bob Corker helyett Marsha Blackburn lett a győztes republikánus. Győzelmével Romney, aki korábban Massachusetts állam kormányzója volt, visszatér az országos politikába. A szenátusi helyek sorsáról itt írt a Privátbankár.hu.

Mi újság a képviselőházban?

Ami a képviselőházat illeti, a demokratáknak van miért örülni,  az eddig biztosan forduló képviselői helyeket szinte mind republikánusok vesztették el, New York 14-es körzetében nyert például az Alexandria Ocasio-Cortez, aki 29 évével a valaha volt legfiatalabb kongresszusba kerülő nő.

Az ABC News előrejelzése szerint egyértelmű, hogy a képviselőházban demokrata többség lesz, az előrejelzések most arra számítanak, hogy minimum 23, de akár több mint 30 új helyet is megszerezhetnek. 

Az egyre fájóbb vereséget az mindenképpen enyhítheti, hogy Minnesota nyolcas körzetében megszületett a Republikánus Párt első képviselőházi székátvétele, Pete Stauber elvitte az ugyan eredetileg demokrata, de alapvetően Trump-párti munkásosztály körzetet.

Mit jelentene ez?

A ház megnyerését egyértelműen sikernek könyvelhetik el a demokraták, és ez jelentősen megnehezítheti Donald Trump  életét is, ugyanis mostantól a komolyabb döntések meghozatalához is egyezkednie kell a demokratákkal, ráadásul így a képviselőházban kikényszeríthetnek olyasmiket, mint Trump adóbevallásainak, üzleti érdekellentéteinek, valamint a 2016-os orosz beavatkozás további vizsgálata.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.