1p

A francia hatóságok arról számoltak be, hogy lefoglaltak egy Igor Szecsinhez köthető hajót.

Az „Amore Vero” (igaz szerelem) névre keresztelt a mediterrán nyaralóhelyen, La Ciotat-ban állomásozott, mikor lecsaptak rá a vámhatóság emberei és lefoglalták az Oroszország és a Putyinhoz közel álló személyek elleni szankciók miatt.

Igor Szecsin (Forrás: Wikimedia Commons/kremlin.ru)
Igor Szecsin (Forrás: Wikimedia Commons/kremlin.ru)

A közzétett információk szerint a jacht eredetileg április elsejéig maradt volna a kikötőben, miután javításokat végeztek rajta, azonban a hatóság embereinek érkezésére a legénység megpróbált kifutni ezek befejezése előtt – a franciák ezután döntöttek a lefoglalás mellett – írja az AP.

A jacht egy Igor Szecsin többségi tulajdonában lévő társaság birtokában van. Nem véletlen, hogy az oligarchák elleni fellépés Szecsint is érinti, ugyanis a Rosznyefty igazgatótanácsának elnöke, emellett pedig 2004-től Vlagyimir Putyin orosz elnök tanácsadója, az Elnöki Adminisztráció helyettes vezetője.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!