<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Szerdától, miután a gázolaj literenkénti ára 8 forinttal, 501 forintra emelkedik. A benzin ezúttal "csak" 6 forinttal kerül majd többe, de így is 488 forint lesz az átlagára.

A gázolaj átlagára a szerdai üzemanyagár emelést követően átlépi az 500 forintos lélektani határt! - tette közzé a holtankoljak.hu. 

A hét közepén tovább emeli a Mol a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát is, a 95-ös benzin ára bruttó 6 forintot fog emelkedni, a gázolaj átlagára pedig bruttó 8 forinttal kerül majd többe.

Így az átlagárak október 13-án az alábbiak szerint alakulnak a hazai töltőállomásokon:

95-ös benzin: 488 forint/liter

Gázolaj: 501 forint/liter

Mindkét új ár természetesen újabb soha nem látott szintet jelent.

A szakportál emlékeztet arra, hogy az elmúlt egy hónap nem szólt másról, csak az üzemanyagárak emelkedéséről. Nemcsak itthon, de nemzetközi viszonylatban is emelkedő tendenciát figyelhetünk meg az árak tekintetében. Egy hónap alatt a Brent típusú olaj ára 12 százalékot emelkedett, mostanra már a 84 dolláros árszintet közelíti. Amiatt, hogy az OPEC-országok úgy döntöttek, hogy nem emelnek a kitermelt olaj mennyiségén (annak ellenére, hogy a gazdaságok élénkülésével a kereslet nő). 

Ráadásul a forint sem tudja magát tartani a dollárral szemben, egy hónap alatt 5 százalékot gyengült az árfolyam, már 312 forintot kell fizetnünk 1 dollárért.

Megdöbbentő, ha azt vesszük, hogy tavaly április végén, a koronavírus-járvány első hullámának közepén még 200 (!) forinttal kellett kevesebbet fizetniük az autósoknak a tankoláskor. Ez egy átlagosnak tekinthető, 40 literes teletank esetén 8 ezer forintos különbséget jelent.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.