<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Zelenszkij elnök népirtásról beszél, nyugati hírszerzők szerint százezreket hurcoltak Oroszországba Ukrajnából, az USA nagy hatótávolságú rakétarendszereket szállíthat hamarosan - reggeli összefoglaló.

  • Káncz Csaba külpolitikai szakértő így foglalja össze az aktuális harci helyzetet Facebook-oldalán: az orosz erők hatalmas tüzérségükkel folytattak folyamatos előrenyomulásukat Szeverodonyeck környékén, és valószínűleg az elkövetkező napokban igyekeznek teljesen bekeríteni a Szeverodonyeck-Lizicsanszk területet. Az orosz erők brutális városi harcokkal szembesülnének, ha megpróbálnák teljesen elfoglalni a várost.
  • Már kilenc civil áldozatról beszélt Volodimir Zelenszkij elnök a Harkivot ért legutóbbi bombázás után - az orosz tüzérség két hét után először csapott le újra Harkiv városára. Az áldozatok közt egy gyerek is van - rajtuk kívül 19 civil sebesültje is van a támadásnak. 
  • Zelenszkij szerint Oroszország kelet-ukrajnai fellépése "nyilvánvaló népirtás". "A megszállók jelenlegi offenzívája Donbászban elnéptelenítheti a régiót" - mondta.

Óriási területek néptelenedhetnek el teljesen a háború végére. Fotó: depositphotos Óriási területek néptelenedhetnek el teljesen a háború végére. Fotó: depositphotos

  • A CNN amerikai tisztviselőket idéz, akik szerint a Biden-kormányzat arra készül, hogy fokozza a fegyverszállításokat Ukrajnának, és fejlett, nagy hatótávolságú rakétarendszereket is küldenek - ez most Ukrajna legfontosabb kérése. A Fehér Ház hajlik arra, hogy a rendszereket egy nagyobb katonai és biztonsági segélycsomag részeként küldje, amelyet akár már a jövő héten bejelenthetnek.
  • Szintén a CNN idézi azokat a nyugati hírszerzési forrásokat, amelyek szerint több százezer ukrán állampolgárt vittek kelet-ukrajnai orosz "szűrőtáborokba", majd küldtek Oroszországba egy erőszakos kitoloncolási program részeként - ez a becslés jóval magasabb, mint amit amerikai tisztviselők nyilvánosan közzétettek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.