2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Balatonakali kempingjei sorban tűnnek el, egyébként is folytatódik a magyar tenger partjának átszabása.

Balatonakaliban néhány éven belül a második vízparti szálláshely szűnik meg. Apartmanokat, sorházat és mobilházakat építene a balatonakali vízparti naturista kemping helyére a terület új tulajdonosa. Molnár Tibor, az Inter-Art Home Kft. ügyvezetője nem szeretne a jelenleginél nagyobb beépíthetőséget, az érvényben lévő 10 százalékot használná ki. A terület egy részére képzelte el az apartmanokat és a sorházat, a másik részén pedig a turisták számára tarthatnak fel mobilházakat - nyilatkozta a 24.hu-nak.

A régi szép időkben a balatonakali Strand Holiday kemping. Fotó: MTI
A régi szép időkben a balatonakali Strand Holiday kemping. Fotó: MTI

Az ügyvezető szerint még képlékenyek a tervek, de valószínűleg sátras kempingezőket nem fogadnak majd a területen. A beruházást közműfejlesztéssel kezdik, és  szeretnének „öblöket” is kialakítani, a nádast pedig megritkítanák, hogy a víz megközelíthető legyen, s alapvetően „zöld identitású” beruházás lenne.

A Levendula Naturista Kemping 2006-tól működött nudista kempingként, ez év elején viszont a tulajdonosok eladták a területet, a nyáron már nem is fogadott vendégeket.

Balatonakalinak néhány évvel ezelőtt még három kempingje volt. A volt Strand-Holiday már évek óta nem üzemel szálláshelyként, helyén jelenleg is apartmanázak épülnek, a védett nádast pedig letarolták. A háromból egy kemping maradt, amit Mészáros Lőrinc cége vásárolt meg még 2017-ben.

Nemcsak a balatonakali kemping maradt zárva idén, a szintén vízparti vonyarcvashegyi kemping sem fogadott már vendégeket. A terület 2020 nyarán került új tulajdonoshoz, a Favorit Vitalis Egészségügyi, Gyógyüdülő és Szálloda Kft.-hez. A cég ügyvezetője, Németh Zoltán Levente kérdésünkre elmondta, hogy miután nem tudja, meddig tart a vírushelyzet, így arra sem tud választ adni, hogy mi lesz az értékesnek tekinthető terület sorsa.

A cikk megemlíti még azt is, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Balatontourist oldaláról eltűnt a zalakarosi Termál Kemping. Annak üzemeltetője franchise szerződéssel csatlakozott a hálózatukhoz, de a kemping üzemeltetője nem kívánta meghosszabbítani azt, ezért a zalakarosi Termál a következő szezonban már nem lesz a Balatontourist hálózatának tagja.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!