<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Egy ajkai, egy székesfehérvári, egy kaposvári és egy komlói középiskola csapata csatlakozott a két nappal korábban, elsőként bejutott négy team mellé a harmadik alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 11-ei megyei elődöntőiben, s nyert ezáltal jogot a december 9-ei országos döntőben való részvételre. November 23-áig további elődöntőkre kerül sor.

Passzív jövedelem az a pénz, amit azért kapunk, hogy naponta négy órát beszélgetünk egy öregemberrel úgy, hogy többnyire csak passzívan hallgatjuk? Milyen lehetőségei vannak egy egyetemistának, ha elfogy a szemeszterre való pénze? Mit tennénk mostanában egy kiegyensúlyozott befektetési portfólióba, hogy az inflációt is utolérje a hozama, de ne legyen túl kockázatos sem?  

Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kaptak a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! címen rendezett diákverseny második, november 11-én lebonyolított online fordulójában négy megye (Baranya, Fejér, Somogy, Veszprém) legjobbjai.

A Privátbankár.hu Kft. a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával rendezi meg a versenyt, amelynek programját a szervezők a verseny többi támogatóival együtt kifejezetten edukációs céllal állították össze, azt szem előtt tartva, hogy a diákok gyakorlati tudásra tegyenek szert, játékos módon.

A verseny – mely szakértői bizottságának elnöke Bod Péter Ákos volt jegybankelnök – három, online megrendezett fordulóból áll.

A november 11-ei versenynap továbbjutói:

Four Gold Diggers – Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium

csapatkapitány: Kovács Regina Zoé, felkészítő tanár: Tóth-Szalóki Zsanett

FORIF – Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum

csapatkapitány: Dzsaja Balázs, felkészítő tanár: Galántai Tamás

Mimózák – Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum

csapatkapitány: Somodi Enikő, felkészítő tanár: Pintér Zoltán

Főnökök – Baranya Megyei SZC Komlói Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

csapatkapitány: Boros Bálint, felkészítő tanár: Kovács Nóra

Nem csak a győztes csapat tagjai részesülnek jutalomban, a verseny támogatói, szakmai partnerei ugyanis számos értékes díjat ajánlottak fel:

  • Az Államadósság Kezelő Központ fejenként 100 ezer forint értékű tárgynyereményt ajánlott fel a győztes csapat tagjainak.
  • A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2x125 000 forint összegű ajándékutalvánnyal jutalmazza az országos döntőben 2. és a 3. helyen végző csapatokat.
  • A Pénzügyminisztérium 150 ezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel, amelyet a zsűri ítél oda a megyei versenyen jól szereplő csapatoknak.
  • A Magyar Biztosítók Szövetsége egy laptopot ajánlott fel annak a pedagógusnak, aki a legtöbb diákot készíti fel a versenyre.
  • A Fundamenta-Lakáskassza a három, legtöbb csapatot indító pedagógus számára egyenként 50 ezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel.

A Pénziránytű Alapítvány az országos döntő első 3 helyezett csapatának 1-1 hordozható bluetooth hangszórót ajánlott fel.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.