Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Wéber Balázs Wéber Balázs

A 180 milliárd eurós hitel a második legnagyobb kölcsön a köztársaság történetében. A legnagyobbat szintén a vírusválság miatt vette fel a német állam. 

Összesen mintegy 180 milliárd euró hitel felvételét tervezi 2021-ben a német szövetségi állam, közölte ma reggel a német parlament alsóházának (Bundestag) költségvetési bizottsága laptársunk, a Privátbankár.hu cikke szerint.

A testület több mint 17 órás, éjszakába nyúló ülés után hozta meg a döntést.

Indoklása szerint a rekordközeli kölcsönre azért van szükség, hogy le tudják győzni a járványt, és ismét növekedési pályára állíthassák a gazdaságot, amelyet november eleje óta részleges karantén sújt.

Nehéz idők - a Bundestag épülete Berlinben. (Depositphotos)Nehéz idők - a Bundestag épülete Berlinben. (Depositphotos)

Ami a részleteket illeti, a gazdaságnak 39,5 milliárd eurónyi, áthidaló jellegű segítséget nyújtanak jövőre, meghosszabbítják például a profi sportkluboknak adott juttatásokat. Több pénz jut majd egészségügyre, infrastruktúrára és közlekedésre, valamint 2,7 milliárd eurót szánnak oltóanyag-beszerzésre. A magánszemélyeket adócsökkentéssel, a családokat plusz pénzzel (15 euró gyerekenként egy hónapban) segítik, humanitárius segítségnyújtásra pedig 170 millió euróval több jut majd az eddigieknél.

A jövő évi költségvetés, amelyet december 8-11. között fogadhat el a német parlament,

összesen csaknem 500 milliárd euró kiadással számol, ami alig kevesebb az idei kiadásnál. A német állam idén már szintén milliárdos programokkal támogatta a vírusválság által sújtott gazdasági szereplőket.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.