2p

Prágának és Hanoi-nak adunk kölcsön Janssen és AstraZeneca oltóanyagot. A cseheknek már 440 ezer dózissal siettünk a segítségükre.

Csehország és Vietnam koronavírus elleni védekezését is segíti Magyarország - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerda este a Facebook-oldalán.

Erősítjük szövetségesi kapcsolatainkat
Erősítjük szövetségesi kapcsolatainkat

Menczer Tamás úgy fogalmazott: "Akinek van vakcinája, az tud oltani, akinek nincs, az nem. Ez ilyen egyszerű." Hozzátette: a sikeres beszerzéseknek köszönhetően Magyarországnak van vakcinája, "sőt segíteni is tudunk szövetségeseinknek, partnereinknek".

Csehország és Vietnam is segítséget kért Magyarországtól. A kormány döntése értelmében Magyarország 100 ezer Janssen-vakcinát ad kölcsön Csehországnak, Vietnamnak pedig 100 ezer adag AstraZeneca-vakcinát és 100 ezer antigéngyorstesztet adományoz - közölte.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy Csehország az egyik legfontosabb európai szövetséges, és minél erősebb a régió országainak védekezése, annál jobb Magyarországnak.

A koronavírus-járvány kitörése óta Magyarország már több mint 440 ezer vakcinát adott kölcsönbe Csehországnak. Vietnam pedig fontos partner a délkelet-ázsiai térségben - fejtette ki Menczer Tamás, kiemelve: "az oltás életet ment".

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!