<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az ukrán Kalush Orchestra nyerte meg az Euróvíziós Dalfesztivált.

Az ukrán dalt nyert a a 66. Eurovíziós Dalfesztiválon, amelyet szombat este rendeztek Torinóban. A Kalush Orchestra Stefania című folk-rap számával végzett az első helyen, legalábbis a telefonos szavazók erre adták a legtöbb voksot.

Tulajdonképpen előre megjósolható volt a siker. A dal önmagában is megállja a helyét, tulajdonképpen azt mutatja meg, ami az Eurovízió legsajátosabb vonása kellene, hogy legyen. A Stefania egyesíti magában az ukrán tradíciót és a mai fiatalok életérzését. A Kalush Orchestra ráérzett arra, mi a tökéletes siker titka úgy, nem tudták, az ukrajnai válogatón aratott sikerük után pár nappal kitör a háború.

A torinói döntőben hatalmas show-t mutatott az együttes, a nézőtéren lévők végig tombolva élvezték a produkciót. A srácok pedig megfeleltek az elvárásnak, egy pillanatig sem léptek ki a szerepükből.

Az azonban tagadhatatlan, a közönség kikövetelte siker kiállás az orosz agresszió ellen, az ukrán nép függetlenségért vívott harca mellett. Emiatt kicsit összemosódik a művészeti siker a hitvallással.

A győztestől soha nem kérdik meg évek múltán, tulajdonképpen hogy jutott a csúcsra, a Kalush Orchestra Stefania című dala azonban alighanem a béke iránti vágy egyik szimbóluma lesz, soha nem választható el igazán attól a borzalomtól, ami jelenleg Ukrajna területén zajlik. Hatalmas teher ez, amit az együttes mindig visz majd magával és amelyet nemhogy nehéz, szinte lehetetlen felülmúlni.

Stefania meghódította az öreg kontinenst, Európa szombaton este a dalfesztiválon Ukrajna küzdelmét ünnepelte.

 „Bátorságunk lenyűgözi a világot, zenénk meghódítja Európát! Jövőre Ukrajna ad otthont az Eurovíziónak! – idézte a The Guardian Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, aki a Telegramon tette közzé üzenetét. Zelenszkij hozzátette, mindent megtesznek azért, hogy egy napon a jelenleg ostromlott Mariupol kikötővárosban rendezzék meg a versenyt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.