2p

Újabb PzH2000-es érkezett Magyarországra a haderőfejlesztési program keretében.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebook-oldalán jelentette be, hogy újabb PzH2000 típusú önjáró löveg érkezett a Magyar Honvédséghez.

"A magyar kormány által létrehozott Honvédelmi Alap lehetővé teszi, hogy a korábban elindított haderőfejlesztési program a háborús infláció és a globális gazdasági nehézségek ellenére az eddiginél erőteljesebben folytatódjon!"

- írta a miniszter, aki szerint az újabb löveg érkezése fontos állomása a páncélos és tüzérségi erő újjáépítésének.

"Aki szeretné közelről is megcsodálni" a Magyar Honvédség megújult tüzérségi erejének legújabb szerzeményét, szombaton a Városligetben megteheti" - írta a miniszter.

Az államalapítás ünnepi programjait ismertető honlap, a szentistvannap.hu oldal szerint szombaton a "Varázsliget" programsorozat keretein belül a Vajdahunyad várától a Kós Károly sétányig terjedő területen is különböző programokkal várják a gyermekeket és a felnőtteket is. A kulturális programokon kívül játékos honvédségi bemutatók, például lézerlövészet is várja a látogatókat.

A Honvédség az idén januári bejelentés szerint 24 ilyen önjáró löveget vásárol, egy darab piaci ára körülbelül 6,5 milliárd forint.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!