<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
MTI

Az amerikai kormány mérlegeli annak elrendelését, hogy kötelezővé tegye-e az új típusú koronavírus elleni oltást a szövetségi alkalmazottaknak - árulta el Joe Biden amerikai elnök újságírói kérdésre kedden a virginiai McLeanben, a nemzeti hírszerzési igazgató hivatalában tett látogatásakor.

A szövetségi kormány az ország legnagyobb munkaadója. A kormányzat egészségügyi szakértői a delta variáns terjedése miatt a napokban azt javasolták, hogy a teljesen beoltott amerikaiak is ismét kezdjenek maszkot viselni bizonyos helyeken. A Fehér Házban dolgozókat is felszólították, hogy kezdjenek ismét maszkot hordani.

Jen Psaki fehér házi szóvivő legutóbb úgy nyilatkozott a szövetségi alkalmazottak kötelező oltásáról: a kormány egyelőre vizsgálja, hogy van-e joga az elnöknek ezt elrendelni. A CNN amerikai hírtelevízió arról értesült, hogy Biden csütörtökön bejelenti a szövetségi alkalmazottak kötelező beoltását.

Joe Biden megkapja a koronavírus elleni oltást. (Forrás: a Bloomberg Politics YouTube-videója) Joe Biden megkapja a koronavírus elleni oltást. (Forrás: a Bloomberg Politics YouTube-videója)

Keddi közleményében a Fehér Ház azt tudatta, hogy az elnök csütörtökön jelenti be a "következő lépéseket", hogy minél több amerikai felvegye a védőoltást.

"Minél több ember beoltása és a maszkviselés teszi lehetővé, hogy elkerüljük azokat a korlátozásokat, iskolabezárásokat és leállásokat, amelyekkel 2020-ban kényszerültünk szembesülni" - idézte Bident a közlemény, kiemelve, hogy már rendelkezésre állnak az eszközök és a tudományos háttér ahhoz, hogy el lehessen kerülni az újabb korlátozásokat.

A járványügyi hivatal legutóbbi ajánlása értelmében a beltéri nyilvános helyeken javasolt a maszkviselés azokon a területeken, ahol a vírus gyorsan terjed. Biden közölte: mindenképpen ennek megfelelően fog eljárni, ha ilyen helyre utazik.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.