2p

Az amerikai kormány mérlegeli annak elrendelését, hogy kötelezővé tegye-e az új típusú koronavírus elleni oltást a szövetségi alkalmazottaknak - árulta el Joe Biden amerikai elnök újságírói kérdésre kedden a virginiai McLeanben, a nemzeti hírszerzési igazgató hivatalában tett látogatásakor.

A szövetségi kormány az ország legnagyobb munkaadója. A kormányzat egészségügyi szakértői a delta variáns terjedése miatt a napokban azt javasolták, hogy a teljesen beoltott amerikaiak is ismét kezdjenek maszkot viselni bizonyos helyeken. A Fehér Házban dolgozókat is felszólították, hogy kezdjenek ismét maszkot hordani.

Jen Psaki fehér házi szóvivő legutóbb úgy nyilatkozott a szövetségi alkalmazottak kötelező oltásáról: a kormány egyelőre vizsgálja, hogy van-e joga az elnöknek ezt elrendelni. A CNN amerikai hírtelevízió arról értesült, hogy Biden csütörtökön bejelenti a szövetségi alkalmazottak kötelező beoltását.

Joe Biden megkapja a koronavírus elleni oltást. (Forrás: a Bloomberg Politics YouTube-videója)
Joe Biden megkapja a koronavírus elleni oltást. (Forrás: a Bloomberg Politics YouTube-videója)

Keddi közleményében a Fehér Ház azt tudatta, hogy az elnök csütörtökön jelenti be a "következő lépéseket", hogy minél több amerikai felvegye a védőoltást.

"Minél több ember beoltása és a maszkviselés teszi lehetővé, hogy elkerüljük azokat a korlátozásokat, iskolabezárásokat és leállásokat, amelyekkel 2020-ban kényszerültünk szembesülni" - idézte Bident a közlemény, kiemelve, hogy már rendelkezésre állnak az eszközök és a tudományos háttér ahhoz, hogy el lehessen kerülni az újabb korlátozásokat.

A járványügyi hivatal legutóbbi ajánlása értelmében a beltéri nyilvános helyeken javasolt a maszkviselés azokon a területeken, ahol a vírus gyorsan terjed. Biden közölte: mindenképpen ennek megfelelően fog eljárni, ha ilyen helyre utazik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!