2p

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is részt vesz a szombati Kormányinfón. Vajon mit fog bejelenteni?

Nem a megszokott csütörtöki napon, hanem szombaton tart Kormányinfót Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő – adta hírül a Kormányzati Tájékoztatási Központ pénteken délelőtt. Kora délután azonban jött a meghívóhoz egy kiegészítés, melyben azt írják, a rendezvényen

jelen lesz Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is.

Ez arra utal, a kormányzat ismét valami nagyobb volumenű gazdasági témájú bejelentésre készül. A két megszokott szereplőn túl ritka, hogy más is megszólal a Kormányinfón, erre legutóbb öt héttel ezelőtt volt példa, akkor is a gazdaságfejlesztési miniszter volt az esemény „vendége”, és az energiaintenzív kis- és középvállalkozások rezsitámogatását jelentette be.

Vajon mire készül Nagy Márton? (Fotó: Soós Lajos / MTI)
Vajon mire készül Nagy Márton? (Fotó: Soós Lajos / MTI)

Bizonyos szempontból azért mégsem olyan meglepő a szombati Kormányinfó, hiszen esemény volt bőven. A miniszterelnök szerdán Facebook-oldalán „maratoni kormányülés” megjegyzéssel tett közzé posztot.

Azután csütörtök reggelre arra ébredt az ország, hogy több törvényjavaslatot is benyújtottak a kabinet nevében, így

Emellett kétnapos uniós csúcsot is tartottak az európai állam- és kormányfők, ahol természetesen az energiaválság volt a fő téma.

A szombati kormányinfó délelőtt fél 12-kor kezdődik, amiről lapunk is be fog számolni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!