<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is részt vesz a szombati Kormányinfón. Vajon mit fog bejelenteni?

Nem a megszokott csütörtöki napon, hanem szombaton tart Kormányinfót Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő – adta hírül a Kormányzati Tájékoztatási Központ pénteken délelőtt. Kora délután azonban jött a meghívóhoz egy kiegészítés, melyben azt írják, a rendezvényen

jelen lesz Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is.

Ez arra utal, a kormányzat ismét valami nagyobb volumenű gazdasági témájú bejelentésre készül. A két megszokott szereplőn túl ritka, hogy más is megszólal a Kormányinfón, erre legutóbb öt héttel ezelőtt volt példa, akkor is a gazdaságfejlesztési miniszter volt az esemény „vendége”, és az energiaintenzív kis- és középvállalkozások rezsitámogatását jelentette be.

Vajon mire készül Nagy Márton? (Fotó: Soós Lajos / MTI)
Vajon mire készül Nagy Márton? (Fotó: Soós Lajos / MTI)

Bizonyos szempontból azért mégsem olyan meglepő a szombati Kormányinfó, hiszen esemény volt bőven. A miniszterelnök szerdán Facebook-oldalán „maratoni kormányülés” megjegyzéssel tett közzé posztot.

Azután csütörtök reggelre arra ébredt az ország, hogy több törvényjavaslatot is benyújtottak a kabinet nevében, így

Emellett kétnapos uniós csúcsot is tartottak az európai állam- és kormányfők, ahol természetesen az energiaválság volt a fő téma.

A szombati kormányinfó délelőtt fél 12-kor kezdődik, amiről lapunk is be fog számolni.