3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A győri stadiont már korábban eladták, most a Győri ETO védjegyei találtak új tulajdonosra. Csak egy licitáló akadt.

Eredményesen zárult a Győri ETO több védjegyére az állami felszámoló által kiírt árverés - derül ki az Elektronikus Értékesítési Rendszer nyilvános adataiból. A védjegyek a brókerbotrányba belebukó Quaestor vagyonának maradványai voltak. Az árverás április 14-től április 29-ig tartott és például a

  • a Győri ETO,
  • a Győri ETO FC,
  • Győri ETO FC – a vidék csapata,
  • Fehér Miklós Kupa,
  • Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia

védjegyekre lehetett licitálni.

A kikiáltási ár 800 ezer forint volt és végül csak egy ajánlat érkezett kicsivel a határidő lejárta előtt, így a védjegyek 800 ezer forintért találtak új gazdára. A vevő kiléte egyelőre ismeretlen.

Az ETO FC Győr jelenleg a másodosztályban vitézkedik és a dunaszerdahelyi DAC-ot is birtokló Világi Oszkár a tulajdonosa. Az Opten cégadatbázis szerint az ETO Futball Kft. a Circum Kft.-én keresztül egy holland alapítványhoz tartozik. A Kisalföld cikke szerint pedig a Circum Kft. részvényeinek az Amszterdamban székelő ETO Foundation céghez való átkerülése nem eredményezett változást a tulajdonosi struktúrában, ugyanis az említett alapítvány egyedüli igazgatója Világi Réka. Vagyis az ETO FC Győr továbbra is a Világi család tulajdonában van.

Nem ez volt az első árverés. Az egykor Tarsoly Csaba tulajdonos-cégcsoportvezetőhöz köthető Quaestor-vagyon részéről van szó. Az állami felszámoló 2021 decemberében hirdette meg a 2015-ben becsődölt Quaestor-birodalom győri vagyonelemeit, a 8,2 milliárd és 1,8 milliárd forintos csomagokba stadion, pláza és hotel is tartozott. Az árverésre csak egyetlen ajánlat érkezett.

A 24.hu írta meg, hogy Paár Attila valószínűleg élete üzletét hozta össze Győrben az ETO Park megvásárlásával. Információik szerint az építőipari milliárdos, miután papíron 8,2 milliárdos ajánlattal nyert az árverésén, ténylegesen csak 820 millió forint körüli összeget fizetett meg az egykori Quaestor-vagyon darabjaiért. Mintegy 7,4 milliárd forintot ugyanis egy jelzálogkövetelés fejében megfizetettnek nyilvánítottak.

Az árverésről először a G7.hu írt, cikkük szerint a most kalapács alá kerülő védjegyek korábban a Győri ETO FC Kft. illetve az ETO Park Kft. tulajdonában voltak. Egészen 2015-ig ezek a cégek fogták össze a győri élvonalbeli labdarúgást, illetve az ahhoz köthető infrastruktúrát: a 16 ezres stadiont, a 103 szobás ETO-hotelt, a bevásárlóközpontot, a parkolót és az egyéb kisebb értékű ingatlanokat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!