<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az adósságfinanszírozás újabb eredményéről számolt be Varga Mihály pénzügyminiszter.

A Facebook-oldalára feltöltött videóban a miniszter mint elmondta, ezúttal a forint kötvény piacon sikerült jelentős előtörlesztést végrehajtani. Kihasználva a magyar gazdaság iránti befektetői bizalmat és a kedvező környezetet, Magyarország 1300 milliárd forint értékben cserélt rövid futamidejú államkötvényt hosszú, 8 és 20 év közötti kötvényekre az idei évben. 

Varga Mihály pénzügyminiszter (Fotó: MTI/Kovács Tamás)Varga Mihály pénzügyminiszter (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A miniszter hozzátette: a javuló futamidővel a kamatváltozások csak tompítottan, több év alatt jelennek meg a kamatkiadásokban. Ez komoly erősítő szerepet játszik a költségvetési folyamatokban is, a kamatkiadások jobban tervezhetővé válnak. Ez biztonságot jelent az ország gazdasága számára, hiszen csökkennek a kockázatok. 

A mostani, 1300 milliárd forintos és a múlt héten bejelentett 430 millió dolláros előtörlesztéssel Magyarország adósságfinanszírozása erős lábakon áll - közölte Varga Mihály. 

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.