<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Szerinte növelné az államadósságot, a lakosság és a cégek terheit a "baloldal" költségvetési módosítócsomagja.

A pénzügyiminiszter közösségi oldalán egy hétfői videóüzenetben ismételte meg a kormány ismert nézeteit az ellenzéki költségvetési javaslatokról. Közölte, hogy 436 indítvány érkezett az ellenzéktől és azt állította, hogy ezek 4600 milliárd forinttal borítanák meg a 2023-as büdzsét. "Ez közel azonos összeg, mint amit rezsivédelemre, honvédelemre és családvédelemre szeretnénk költeni" - mondta.

A 2023. évi költségvetési törvényjavaslat, amelyet Varga Mihály pénzügyminiszter átadott Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének a Parlamentben. Fotó: MTI/Máthé ZoltánA 2023. évi költségvetési törvényjavaslat, amelyet Varga Mihály pénzügyminiszter átadott Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének a Parlamentben. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ezután részleteket is elárult. Például szerinte 2360 milliárddal akar több társasági adót ráterhelni a vállalkozásokra az ellenzék és 200 milliárd forinttal több karbonadót szeretne beszedni. Azt is mondta, hogy az eredetileg 1230 milliárdosra tervezett költségvetési tartalékot 1900 milliárd forintra növelnék az ellenzéki pártok.

Újból elmondta, hogy a kormány megvédi a rezsicsökkentést, a hazát és a családvédelmi támogatásokat.

"A baloldali javaslatok veszélyeztetnék a stabilitást, növelnék a költségvetési hiányt és az államadósságot. A költségvetés tervezésekor csak a felelős, átgondolt javaslatokat tudjuk támogatni." - zárta üzenetét a Fidesz politikusa.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.