<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

A pénzügyminiszter az elmúlt évekre is visszagondolt.

A külső körülmények radikálisan megváltoztak, ezért az erőforrások átrendezésére és a prioritások újragondolására volt szükség; a stabilizáció érdekében a kormány új elemeket indított el a gazdaságpolitikában - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter azt követően, hogy együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel gyakornokok fogadására hétfőn Budapesten.

A minisztériumi munkáról beszélve felidézte, hogy amikor 2010-ben kormányra kerültek, a tűzoltással kellett kezdeniük, a gazdaságpolitikai döntések meghozatalához külső szereplők jóváhagyására volt szükség. Ezt a korszakot sikeresen lezárták és példa nélküli, hét éven át tartó intenzív növekedési pályára állították az országot - tette hozzá.

A tárcavezető azt mondta, ma viszont más a helyzet, a válságok korát éljük, ilyen körülmények között nem csak a korábbi növekedési szint elérése a cél, hanem az eredmények megtartása is fontos.

Varga Mihály pénzügyminiszter beszél a minisztériuma és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem gyakornokok fogadásáról szóló együttműködési megállapodásának aláírásán a Pénzügyminisztériumban 2023. január 30-án. Fotó: MTI/Kovács Attila
Varga Mihály pénzügyminiszter beszél a minisztériuma és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem gyakornokok fogadásáról szóló együttműködési megállapodásának aláírásán a Pénzügyminisztériumban 2023. január 30-án. Fotó: MTI/Kovács Attila

A brüsszeli viták

A viták Európa központjával, Brüsszellel nem csak azért fontosak, mert a kormány a magyar érdekek megvédésére esküdött fel, a hazai álláspontra Európának is szüksége van - így fogalmazott Varga Mihály. Hozzátette: a kormány vita tárgyává tesz olyan szempontokat, amelyek különben nem kerülnének napirendre. Magyarország erőt tud meríteni ezekből a vitákból és Európát is erősebbé teszi, ha nem csak a szokott gondolatmeneteket futtatja újra - mutatott rá.

Magyarország érdekszférák ütközőjében helyezkedik el, mindig a helyben kidolgozott egyéni válaszai és kiállása mentette meg a külső veszélyektől - húzta alá utalva arra, hogy ebben áll a közszolgálati munka nehézsége és szépsége.

(MTI)