Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

A Pénzügyminisztérium nem változtat az idei gazdasági előrejelzésén.

Sajtótájékoztató keretében mutatta be ma Varga Mihály pénzügyminiszter a frissiben felállt Gazdasági Operatív Törzs tagjait, egyben ismertette a testület feladatait. Ezek sorában kiemelkedik a bürokrtatikus, adminisztratív akadályok feltérképezése és elhárítása (ideértve az uniós támogatási programokat), melyekről javaslatokat tesznek a kormány számára.

Az ügyrendre vonatkozó kérdésünkre a miniszter elmondta, hogy a testület akkor ülésezik, amikor megvitatásra érdemes javaslat érkezik, vagyis nincs megszabott rendszeres ülésend. Írásban azonban folyamatos lesz a konzultáció. Elmondta továbbá, hogy a mai alakuló ülést követő ülésen részt vesz Parragh László, az MKIK elnöke is.

Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatót tart a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs alakuló ülését követően a Pénzügyminisztériumban 2020. június 24-én. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Kovács TamásVarga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatót tart a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs alakuló ülését követően a Pénzügyminisztériumban 2020. június 24-én. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Kovács Tamás

A GOP mandátuma 2022 végéig szól, vagyis átnyúlik a következő kormányzati ciklusra - derült ki továbbá a lapunk munkatársának adott válaszból.

Az elhangzottak alapján a feladatkörük sok hasonlóságot mutat a Nemzeti Versenyképességi Tanácséval, de a miniszter szerint mindkét testület munkájára szükség van, egymásnak is tehetnek javaslatokat. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a GOP-ban az állami szervek képviseltetik magukat, az NVT-t viszont főleg az üzleti élet szereplői alkotják. A miniszter azzal indokolta a GOP létrehozását, hogy a járvány már nem fenyegeti a magyarokat, most a magyar gazdaság újraindításán van a sor.

A Gazdaságvédelmi Operatív Törzs tagjai közt van Sors László (NAV), Guller Zoltán (Magyar Turisztikai Ügynökség), Keszthelyi Nikoletta (fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár), Ésik Róbert (HIPA).

Varga Mihály a gazdasági környezetről azt mondta, hogy az április volt a mélypont, májusban már a kilábalás jeleit lehetett látni. Lapunk kérdését - hogy mit szól a tegnapi kamatvágáshoz, azzal szerinte elérhető-e idén a tényleges gazdasági növekedés - azzal hárította el, hogy a tájékoztató témája a GOP munkája. Más újságírói kérdésre aztán közölte, hogy a kormány nem változtat az idei és jövő évi GDP-előrejelzésén, továbbra is -3, valamint 4,8 százalékos növekedéssel számolnak (a monetáris tanács eddig 2-3 százalékot látott elérhetőnek, tegnap óta 0,3-2 százalékot látnak reálisnak).

Elhangzott továbbá, hogy a Gazdaságvédelmi Alap idei 923 milliárdos keretéből 904 milliárdot használtak már fel új beruházásokra, munkahelyteremtésre.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.