TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Az osztrák kormány tervei szerint 2020-tól már csak névvel lehetne kommentelni az interneten.

A név nélkül való kommentelés nagy problémákat okoz az interneten az egyszerű trollkodástól kezdve a hamis információk terjesztésén át egészen a gyűlöletkeltésig. Az osztrák kormány ezt most megelégelte, és törvénybe foglalná, hogy csak névvel és címmel lehessen online megnyilvánulni az országban, írta meg a der Standard.

Nem lehet majd elbújni. Nem lehet majd elbújni.

Az osztrák kormány által elkészített új törvénytervezet minden felhasználót arra kötelezne, hogy hogy a cégek számára a teljes nevüket és címükett is megadják - csak így lehetne hozzászólást írni az oldalakon. A felhasználók továbbra is regisztrálhatnának a becenevükkel, de egy problémás/törvénysértő bejegyzés esetén azonnal "meg lehetne találni". Azok a cégek, amelyek nem tartják tiszteleben a törvényt, 500 ezer euró pénzbírsággal lennének sújthatóak, míg a következő alkalommal már a duplája lenne a büntetés.

A szabályozás azokra az oldalakra vonatkozna, melyek legalább 100 ezer regisztrált felhasználóval bírnak, az éves bevételük meghaladja az 500 ezer eurót, vagy évente több, mint 50 ezer euró támogatást kapnak.

A tervezetre az Európai Uniónak is rá kell bólintania, ha ez megvan, akkor 2020-ban már életbe is léphet.

A törvényjavaslat kapcsán több aggály is felmerült. Az egyik, hogy pont a netes mikroközösségek mentesülnek a kötelezettség alól, márpedig pont ezekben a környezetekben találkozni a legtöbb jogsértő tartalommal. Nem ellenőriznék például az osztrák kormányzópárt kisebbik koalíciós partnerét, a Szabadság Pártot sem, melynek így lehetővé válna, hogy ne kelljen gátat szabni az oldalukon terjedő gyűlöletbeszédnek. Végül az is komoly aggodalomra ad okot, hogy a kiterjedtebb adatszolgáltatási kötelezettség miatt a hackerek már nem csak a felhasználók valódi nevéhez, de a lakcíműkhöz is sokkal könnyebben juthatnának hozzá.

(via hvg)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.