2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

Az osztrák kormány tervei szerint 2020-tól már csak névvel lehetne kommentelni az interneten.

A név nélkül való kommentelés nagy problémákat okoz az interneten az egyszerű trollkodástól kezdve a hamis információk terjesztésén át egészen a gyűlöletkeltésig. Az osztrák kormány ezt most megelégelte, és törvénybe foglalná, hogy csak névvel és címmel lehessen online megnyilvánulni az országban, írta meg a der Standard.

Nem lehet majd elbújni.Nem lehet majd elbújni.

Az osztrák kormány által elkészített új törvénytervezet minden felhasználót arra kötelezne, hogy hogy a cégek számára a teljes nevüket és címükett is megadják - csak így lehetne hozzászólást írni az oldalakon. A felhasználók továbbra is regisztrálhatnának a becenevükkel, de egy problémás/törvénysértő bejegyzés esetén azonnal "meg lehetne találni". Azok a cégek, amelyek nem tartják tiszteleben a törvényt, 500 ezer euró pénzbírsággal lennének sújthatóak, míg a következő alkalommal már a duplája lenne a büntetés.

A szabályozás azokra az oldalakra vonatkozna, melyek legalább 100 ezer regisztrált felhasználóval bírnak, az éves bevételük meghaladja az 500 ezer eurót, vagy évente több, mint 50 ezer euró támogatást kapnak.

A tervezetre az Európai Uniónak is rá kell bólintania, ha ez megvan, akkor 2020-ban már életbe is léphet.

A törvényjavaslat kapcsán több aggály is felmerült. Az egyik, hogy pont a netes mikroközösségek mentesülnek a kötelezettség alól, márpedig pont ezekben a környezetekben találkozni a legtöbb jogsértő tartalommal. Nem ellenőriznék például az osztrák kormányzópárt kisebbik koalíciós partnerét, a Szabadság Pártot sem, melynek így lehetővé válna, hogy ne kelljen gátat szabni az oldalukon terjedő gyűlöletbeszédnek. Végül az is komoly aggodalomra ad okot, hogy a kiterjedtebb adatszolgáltatási kötelezettség miatt a hackerek már nem csak a felhasználók valódi nevéhez, de a lakcíműkhöz is sokkal könnyebben juthatnának hozzá.

(via hvg)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.