2019. április 23. 09:18
mfor.hu

Az osztrák kormány tervei szerint 2020-tól már csak névvel lehetne kommentelni az interneten.

A név nélkül való kommentelés nagy problémákat okoz az interneten az egyszerű trollkodástól kezdve a hamis információk terjesztésén át egészen a gyűlöletkeltésig. Az osztrák kormány ezt most megelégelte, és törvénybe foglalná, hogy csak névvel és címmel lehessen online megnyilvánulni az országban, írta meg a der Standard.

Nem lehet majd elbújni. Nem lehet majd elbújni.

Az osztrák kormány által elkészített új törvénytervezet minden felhasználót arra kötelezne, hogy hogy a cégek számára a teljes nevüket és címükett is megadják - csak így lehetne hozzászólást írni az oldalakon. A felhasználók továbbra is regisztrálhatnának a becenevükkel, de egy problémás/törvénysértő bejegyzés esetén azonnal "meg lehetne találni". Azok a cégek, amelyek nem tartják tiszteleben a törvényt, 500 ezer euró pénzbírsággal lennének sújthatóak, míg a következő alkalommal már a duplája lenne a büntetés.

A szabályozás azokra az oldalakra vonatkozna, melyek legalább 100 ezer regisztrált felhasználóval bírnak, az éves bevételük meghaladja az 500 ezer eurót, vagy évente több, mint 50 ezer euró támogatást kapnak.

A tervezetre az Európai Uniónak is rá kell bólintania, ha ez megvan, akkor 2020-ban már életbe is léphet.

A törvényjavaslat kapcsán több aggály is felmerült. Az egyik, hogy pont a netes mikroközösségek mentesülnek a kötelezettség alól, márpedig pont ezekben a környezetekben találkozni a legtöbb jogsértő tartalommal. Nem ellenőriznék például az osztrák kormányzópárt kisebbik koalíciós partnerét, a Szabadság Pártot sem, melynek így lehetővé válna, hogy ne kelljen gátat szabni az oldalukon terjedő gyűlöletbeszédnek. Végül az is komoly aggodalomra ad okot, hogy a kiterjedtebb adatszolgáltatási kötelezettség miatt a hackerek már nem csak a felhasználók valódi nevéhez, de a lakcíműkhöz is sokkal könnyebben juthatnának hozzá.

(via hvg)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.