2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A dunaszerdahelyi DAC milliárdos tulajdonosa más befektetőkkel együtt vásárolja be magát a hányatott sorsú győri csapatba.

Dézsi Csaba András győri polgármester csütörtök reggeli rádióinterjújában beszélt arról, hogy egy évig tartó tárgyalások után változások lesznek az ETO-nál, de egyelőre nem akart semmi konkrétat mondani az ügyről.

Az Ugytudjuk.hu írta meg, hogy új befektetők érkeznek a klubhoz, akik között ott van Világi Oszkár milliárdos felvidéki vállalkozó, a dunaszerdahelyi FC DAC 1904 tulajdonosa. A többi befekektőről egyelőre nem lehet tudni.

A másodosztály tabelláján jelenleg hatodik ETO az előző évtizedben komoly hullámvasútozáson ment át: az évtized első felében folyamatosan az NB I élmezőnyében végzett, a 2012-2013-as idényben aranyérmet is szerzett. Ezután csapott le az egyesületet finanszírozó Quaestort érintő botrány, aminek nyomán a csapat az NB III-ban landolt. A 2017-2018-as szezon óta az NB II középmezőnyében vannak.

A polgármester a rádióinterjúban azt mondta: a város minden segítséget meg akar adni az első osztályba kerüléshez azon kívül, hogy több százmilliót öntsenek egy fekete lyukba azért, hogy „a focisták meccs előtt abból lőjék be a hajukat”. A városvezető hangsúlyozta, hogy szerinte a focit nem közpénzből kell finanszírozni, hanem piaci alapon kell működnie.

Győrnek egyébként van most is NB I-es csapata: a Gyirmót, ami jelenleg tizedik az első osztályban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!