<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Lázár János majdnem az összes eddigi köztulajdonú infrastruktúra-fejlesztő céget beszántja.

Simicska Lajos egykori főbizalmasa, Németh Lászlóné lesz a Magyar Közút felügyelőbizottsági elnöke, míg a kormány által 35 évre kiszervezett sztrádafejlesztés és -üzemeltetés magáncégeit is olyanok irányítják majd, akik a kormányfővel összekülönbözött pénztárnok-üzletember legfontosabb bástyái voltak: például az egykori államtitkár, a vízummutyikat is segítő Farkas Imre, valamint Szőke Gábor. Persze nemcsak Simicska hívei kelnek új életre: a közszférától az év elején visszavonult Magyar Péter – Varga Judit miniszter férje – ugyancsak közutasként tér vissza a NER élvonalába - derült ki a Válasz Online cikkéből. 

A kormány magántőkelapoknak szervezte ki az autópályák építésének és karbantartásának koncessziós jogát.  Fotó: PixabayA kormány magántőkelapoknak szervezte ki az autópályák építésének és karbantartásának koncessziós jogát. Fotó: Pixabay

Németh Lászlóné a második Orbán-kormányban nemzeti fejlesztési miniszter volt – ekkoriban Orbán Viktorral kettesben döntött a közbeszerzésekről –, a harmadikban pedig nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár volt, szintén Lázár János alatt. 2016-ban nyugdíjba vonult, de 2018-ban a nemzeti dohányboltok koncessziós szerződéseit kezelő ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának elnöke is lett.

A kormány magántőkelapoknak szervezte ki az autópályák építésének és karbantartásának koncessziós jogát. A pénzalapokat Mészáros Lőrinc és Szíjj László érdekeltségei kezelik. A feladatra egy közös irányítású nyolc részből álló cégcsoportot hoztak létre, ebben bukkannak fel a Simicska-közeli szereplők. Az MKIF-csúcscég élén a Simicska-közeli Farkas Imre, a korábban szintén hasonló érdekeltségű Szőke Gábor, illetve Lukács Krisztián áll, de ott van még a Mészáros-közeli Németh Tamás is, valamint Vida József és a Válasz Online szerint az ismeretlen előéletű Szénási Tamás is. A felügyelőbizottságban Mészáros és Szíjj családtagjai, lekötelezettjei ülnek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.