<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
MTI

Befejezték 25 megfigyelőállás kiépítését az orosz békefantartó egységek Hegyi-Karabahban - jelentette ki Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője újságíróknak hétfőn Moszkvában.

A megfigyelőállások közül 18 magában Hegyi-Karabahban, a demarkációs vonal mentén, hét pedig a területet Örményországgal összekötő lacsini folyosón létesült. Az egyik poszt a dadivanki kolostor mellett működik, a kelabdzsarari régióban, amelyet az örmény erőknek november 25-ig kell átengedniük az azeri hadseregnek.

Az orosz Il-76-os és An-124-es szállítógépek hétfőig 140 járatot hajtottak végre a békefenntartók Hegyi-Karabahba való átdobása keretében. Konasenkov tábornok elmondta, hogy Sztyepanakertben megkezdte működését az 1960 fős kontingens törzse és az orosz tárcaközi humanitárius reagálási központ is. Közölte, hogy szombat óta 725 menekült tért vissza Örményországból Hegyi-Karabahba.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn telefonon tájékoztatta francia hivatali partnerét, Emmanuel Macront Moszkvának a Baku és Jereván közötti közvetítési erőfeszítéseiről, amelyek lehetővé tették a fegyvernyugvást. A Kreml sajtószolgálata szerint az orosz vezető közölte, hogy a helyzet stabilizálódott.

Putyin és Macron kifejezte készségét arra, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) minszki csoportjának társelnökeiként - ezt a pozíciót az Egyesült Államokkal közösen töltik be - koordinálják erőfeszítéseiket a halaszthatatlan humanitárius kérdések megoldása érdekében, beleértve a menekültek visszatérését állandó lakhelyükre.

Azerbajdzsán szeptember 27-én kezdett offenzívát az örmény többségű Hegyi-Karabah visszafoglalására. November 9-én az orosz és azeri elnök, illetve az örmény államfő megállapodott a másnap nulla órától fegyvernyugvás lép életbe, a szembenálló felek a pozícióikon maradnak, majd az örmény fegyveres erők több ütemben területeket kell visszaszolgáltatniuk Azerbajdzsánnak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.