1p

Ki a felelős az EU-s rekorder hazai inflációért?
Élesedik a konfliktus a jegybank és a kormány közt: kinek van igaza?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Simor Andrással - vegyen részt és kérdezzen Ön is a korábbi jegybankelnöktől!

2023. november 29. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A külföldi hírek és a nemzetközi szóvivő kijelentései különböznek.

Magyarország, Ausztria és Szlovákia is visszavonta a vétóját az orosz olajembargóval kapcsolatban, értesült a ZDF, a német közszolgálati tévécsatorna.  A tévécsatorna magas szintű forrásokra hivatkozva írta, hogy a német kormány is támogatja az olajembargót, amelyről az EU-tagok a napokban dönthetnek, tájékoztatott a 24.hu.

A ZDF emlékeztetett, hogy Magyarország, Ausztria, Szlovákia, Spanyolország, Olaszország és Görögország vétózott az embargó ellen. Szlovákia és Magyarország indoka a nagyfokú olajfüggés, a dél-európai országok számára a várható energiaár-emelkedés.

A hvg.hu hétfői információi szerint, amely a Politico hírlevelét veszi alapul, az olajembargót tervező Európai Bizottság kivételt fog javasolni Magyarország és Szlovákia esetében arra alapozva, hogy Magyarország aggodalmai nem politikai, hanem gazdasági jellegűek.

Mindezek fényében különösen érdekes, hogy Kovács Zoltán hétfő reggeli Facebook-posztjában hangsúlyozta, hogy a magyar álláspont nem változott, a kormány továbbra sem támogatja az embargót.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!