TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Megtilthatják a különböző háztartásokban élők találkozását.  Az embereknek „buborékokba” kell szerveződniük, ha össze akarnak jönni. A szigorítások már-már egy disztópikus sci-fire emlékeztetnek.

Ma mutatja be Boris Johnson brit kormányfő a brit parlamentben a koronavírus-járvány megfékezésére vonatkozó új tervet, este pedig élő televíziós adásban szól majd a nemzethez, írja laptársunk, a Privátbankár.hu. 

London (Forrás: Depositphotos) London (Forrás: Depositphotos)

A kiszivárgott stratégia szerint Angliát három zónára (közepes, magas és nagyon magas kockázatú) fogják osztani.

Az első „kalapba” azok a térségek kerülnek, amelyekben a 100 ezer lakosra jutó regisztrált esetek száma nem éri el a százat.

Itt az eddig országos szinten érvényes korlátozások maradnak érvényben, azaz

nem gyűlhet össze hatnál több ember sem fedett helyen, sem szabadtéren. Esküvőket maximum 15, temetéseket maximum 30 résztvevővel lehet tartani. Sportrendezvényekre csak szabadtéren kerülhet sor.

A második zónába azok a régiók kerülnek, amelyekben a 100 ezer lakosra jutó regisztrált esetek száma meghaladja a százat.

Itt a különböző háztartásokban élők nem találkozhatnak egymással „privátban” (tehát saját házukban vagy kertjükben), azaz nem mehetnek vendégségbe egymáshoz –

kivéve, ha úgynevezett „támogató buborékot” hoznak létre, amely nem változtatható, és amelyben az egyik háztartásban csak egy felnőtt lehet. 

Ebben a zónában az idősotthonokban élőket csak kivételes esetben lehet látogatni (ha az idős ember haldokol). Az itt élők tölthetik ugyan szabadságukat a zónán kívül is, de csak a velük egy háztartásban élőkkel vagy a velük egy támogató buborékban lévőkkel együtt.

Esküvőket és temetéseket maximum 15 résztvevővel lehet tartani, az esküvőket követő ünneplést betilthatják.

A harmadik zónába azok az eredetileg második zónás térségek kerülnek, amelyekben a korlátozások nem tudták megállítani a fertőzés terjedését. Ebben a zónában

a különböző háztartásban élők semmilyen körülmények között, még a szabadban vagy nyilvános helyen sem találkozhatnak egymással. Éjjelre lakhelyelhagyási korlátozásokat léptethetnek életbe, a vendéglátó egységeket (pubok, éttermek) és szórakozóhelyeket pedig bezárják.

Az iskolák azonban nyitva maradhatnak a jelenlegi tervek szerint, és a vallási összejöveteleket is meg lehet tartani.

Az újabb korlátozásokról azután döntött a brit kormány, hogy Nagy-Britanniában is megugrott a regisztrált fertőzések száma. Az új, napi halálesetek száma ugyanakkor eddig csak kis mértékben emelkedett.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.