TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. november 6. 07:03

A Daimler pénteki közlése szerint mintegy 2.300 Mercedes terepjárót és szedánt hívnak vissza az Egyesült Államokban a szervizekbe az üzemanyagszűrők szivárgása miatt. A tudósítás arról nem tesz említést, hogy más országokban is lesz-e visszahívás.

A társaság közlése szerint az akció a 2011-es E Class szedán, valamint a 2011-es GL Class, M Class és R Class terepjárók egyes dízeles változatát érinti. Az indoklás szerint a szivárgás miatt dízel üzemanyag kerülhet az úttestre, ami a csúszásveszély miatt balesetet okozhat.

A társaságnál már októberben is visszarendeltek 85 ezer luxusautót az Egyesült Államokban, illetve másutt a kormánymű lehetséges meghibásodása miatt. A vállalat a 2010-es Mercedes C-Class, valamint a 2010/2011-es E-Class Coupe és Cabriolet modelleket hívta vissza a szervizekbe azzal az indoklással, hogy a kormánymű felmondhatja a szolgálatot a kormányrásegítő folyadék elszivárgása miatt.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.