<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Helyreállt a gázszállítás Litvániába - tudatta csütörtökön a litván nemzet gázipari vállalat, miután elsimulni látszik a gázvita Oroszország és Fehéroroszország között.

A két ország között fizetési nézeteltérések miatt a Gazprom hétfőtől fokozatosan csökkentette a Fehéroroszágba szállított földgáz mennyiségét, és a csökkentés mértéke szerdára elérte a 40 százalékot. Minszk a területén áthaladó gázszállításból valamennyit lecsapolt, ami Litvániát érintette a legérzékenyebben.

Csütörtökre aztán Minszk teljes egészében kifizette az orosz gázszállítások miatt felhalmozódott adósságát, és a Gazprom újra teljes volumenben szállítja az energiahordozót a szomszédos országnak.

Ugyanakkor a helyzet ezzel nem oldódott meg teljesen. Minszk ugyanis a tranzitdíjból származó követeléseinek kiegyenlítését követeli a  Gazpromtól, amelyek viszont nem az érvényes szerződésben foglalt feltételekből következnek, és azzal fenyegetőzik, hogy ha a Gazprom nem fizet, leállítja a Fehéroroszország területén Európa felé áthaladó tranzitot.

hirdetés

Minszk moszkvai idő szerint 14 óráig két órát adott a Gazpromnak a hiányzó összeg kifizetésére azzal, hogy ezt követően korlátozza a tranzitot.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.