2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A szakszervezet nem ért egyet azzal az állásponttal, hogy hiba elmenni.

A hvg.hu megkereste Nagy Erzsébetet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi tagját, aki úgy fogalmazott: nem értenek egyet azzal a felvetéssel, hogy az ellenzéki pártok ne üljenek le a kormánnyal a státusztörvény tervezetéről tárgyalni.

Mint mondta, úgy véli, hogyha az ellenzéki pártok nem mennek el, nagy adut adnak a kormány kezébe, amellyel akár az EU felé is tudnak hivatkozni, mondván „ők próbáltak egyeztetni, de elutasították”.

Ahogy arról korábban is írtunk, a Tanítanék Mozgalom álláspontja szerint azonban a meghívást el kell utasítani teljes egészében, mivel a kormány bosszújának eszközéről, azaz a státusztörvényről tárgyalni nem lehet.

A PDSZ választmányi tagja szerint azonban álegyeztetésekről csak az egyeztetés utáni tapasztalatok alapján szoktak beszélni, nem pedig előre, ezért is kellene most részt vennie a pártoknak. Úgy véli, a pártok ott meg tudnák cáfolni a tárca azon kommunikációját, hogy a vitatott pontokat már kiszedték a törvényből, ehhez mindegyik pártnak – ahogyan az uniós intézményeknek is – elküldtek egy olyan anyagot, amelyben részletesen leírják, mi változna az új státusszal és miért tartják ezeket problémásnak.

(hvg.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!