2p

Írásbeli kérdésben tudakolná a Momentum, hogy mi van az Erasmus-pénzekkel.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője a Facebookon számolt be róla, hogy írásbeli kérdésekben kérte számon Csák János, kulturális és innovációs minisztert, az Erasmus+ és Horizont programok kapcsán. A bejegyzésben úgy fogalmazott:

Három írásbeli kérdés az oktatási programok jövőjéért! Csák János végre bizonyíthatná, hogy nem csupán biodíszletként tölti be a kulturális és innovációs miniszteri pozíciót. A felsőoktatásban, valamint a tudománypolitikában érintett tárcavezetőként felelősséget kell vállalnia azért az áldatlan állapotért, amibe a felsőoktatást sodorták.

A Momentum elnöke hozzátette, az Erasmus+ és Horizont-programok kapcsán egyre csak növekszik a bizonytalanság, amely mind a diákok, mind az oktatók számára olyan helyzetet eredményez, amelyben rövid - és középtávon is mindenki veszít.

Gelencsér Ferenc a pontosan kérdéseket is ismertette, ezek a következők:

  • Egyetért-e azzal, hogy hazánk tudományos és kulturális fejlődéséhez, a felnövekvő generációk, és az egyetemeink versenyképességéhez nagyban hozzájárultak az elmúlt évtizedekben különböző jogcímen biztosított uniós források, melyeket hazánk továbbra sem nélkülözhet?
  • Mit tesz a kormány tagjaként azért, hogy ezekhez a forrásokhoz továbbra is hozzájussanak a magyar egyetemek, akár modellváltók, akár nem?
  • Személyesen kész-e vállalni a politikai felelősséget, amennyiben a magyar felsőoktatás modellváltásba bevitt egyetemei, azok hallgatói és oktatói elesnek az Erasmus+ és a Horizont Európa programok, és más, az Európai Kutatási Tanács (ERC) által biztosított pályázatok kínálta lehetőségektől és forrásoktól?

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!