2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Karinthy Frigyes, Babits Mihály, Szophoklész, Ady Endre került elő többek közt az érettségin - már azoknak, akiket Pintér Sándor tablóképe sem riasztott el.

Hétfőn a magyarérettségivel folytatódtak az érettségi vizsgák. A kiszivárgott hírek szerint a középszintű feladatsor első részében a diákoknak egy tekercsekről, kódexekről, átkokról szóló írást kell értelmezniük, az irodalmi tesztben pedig Szophoklész Antigoné című műve és Ady Endre is szerepel.

A második részben a diákok választhattak Karinthy Frigyes Az olasz fagylaltos című novellájának elemzése, illetve Babits Mihály költészetének általános elemzése között.

A feladatok megoldására emelt- és középszinten egyaránt 240 perc áll a diákok rendelkezésére, amivel  maximum 100 pontot szerezhetnek, emlékeztet az Eduline. A vizsga első részében a középszinten vizsgázóknak idén először egy 40 pontos szövegértési-nyelvtani feladatsort, majd egy 20 pontos irodalmi tesztet kell megoldaniuk.

Reggel Orbán Viktor egy videóval üzent a vizsgázóknak Facebook-oldalán, amelyben saját tablóképe mellett a kormány több tagjának fiatalkori fotója is feltűnik, például Szijjártó Péteré, Pintér Sándoré, Szalay-Bobrovniczky Kristófé, vagy éppen Szentkirályi Alexandráé.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!