2p

Országszerte mindössze öt hallgató kezd kémiatanár szakon ősszel.

Az ELTE Tanárképző központjában biológiát 42-en, matematikát 41-en, fizikát 12-en, kémiát pedig 5-en választottak bármilyen szakpárosításban - közölte a felvi.hu alapján a Népszava. Közülük az utolsó szám a durva, más egyetemen ugyanis egyetlen kémiatanárt sem képeznek. A lap  szerint az osztatlan tanári képzésre felvett 1550 fő többsége angol, magyar és történelem szakra jelentkezett, a természettudományos tárgyak pedig a rangsor legvégére kerültek.

A Debreceni Egyetemen egyetlen angol-biológia szakos hallgató van, kémiát és fizikát senki nem választott. Szegeden angol-biológia szakon 3, angol-földrajzon 2, magyar-matek szakon 1 ember tanulhat, kémiatanári képzést nem is hirdettek. Pécsett lesz 8 biológiatanár valamilyen párosításban, fizikát és kémiát tanítani még csak nem is jelentkezett senki. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen 2-2 matek- és biológia-, Miskolcon 11 földrajztanárt képeznek, Nyíregyházán és a Pázmányon semmilyen természettudományos tanárképzés nem lesz az évfolyamon.

Bár a kormány (tagjai közül különösen Gulyás Gergely), dicsekszik azzal, hogy a tavalyi 7,3 ezer helyett idén 10,5 ezer ember jelentkezett pedagógusképzésre, a növekedés döntő részét az ebbe a skatulyába tartozó óvodapedagógusok és gyógypedagógusok tették ki, osztatlan tanári képzésre alig százzal vettek fel több embert - hívja fel a figyelmet a Népszava.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!