2p

A Pedagógusok Szakszervezete oktatási kérdésekről szeretett volna népszavazni.

A Pedagógusok Szakszervezetének két alelnöke a Kúriához fordul az oktatási népszavazási kezdeményezéseket elutasító döntés ellen - tudatta a PSZ közleményben szerdán.

A Nemzeti Választási Bizottság kedden elutasította Gosztonyi Gábor és Totyik Tamás oktatási népszavazási kezdeményezéseit. A PSZ két alelnöke magánszemélyként március 14-én kezdeményezett népszavazást öt kérdésben, melyek többek között a szaktanárokkal, a pedagógusvégzettséggel, a diákok óraszámának csökkentésével és az iskolák bezárásának feltételeivel kapcsolatosak.

A választási bizottság nem hitelesítette a kérdéseket, indoklása szerint a kérdések megválaszolásához speciális információk, szakmai ismeretek kellenének, ami nem várható el a választópolgároktól, akik így nem tudják átlátni döntésük érdemi következményeit.

Gosztonyi Gábor és Totyik Tamás a Kúriánál kezdeményezi a Nemzeti Választási Bizottság határozatainak felülvizsgálatát. Álláspontjuk szerint a választópolgárok nem kezelhetők éretlen kisdiákként.

A kormány fél a valódi nemzeti konzultációtól, a népszavazástól, mert azon érdemi kérdésekre érdemi válaszok születhetnének a diákok, illetve Magyarország jövőjét alapvetően meghatározó ügyekről

- közölte a szakszervezet.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!