1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Még a járvány éveit is alúlmúlta tavaly a nyelvvizsgázók száma.

Az eduline összesítése szerint az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Osztályának adataiból az derül ki, hogy még a koronavírusjárványtól leginkább érintett 2021-hez képest is csökkent Magyarországon a nyelvvizsgázók száma.

Míg korábban az évi 120-135 ezer vizsgával próbálkozó volt a megszokott, ez a szám 2020-ban 86 ezerre esett vissza, 2021-ben 85 ezerre.

Tavaly viszont még ennél is kevesebb vizsgázó volt, 83 ezren próbálkoztak valamilyen nyelvvizsgával, és közülük csupán 60 ezren szerezték is meg a bizonyítványt.

Ahogy korábban is, az angol volt a legnészerűbb nyelv, viszont látványos a csökkenés az eszperantóból és lováriból vizsgázók számában - korábban ezek a nyelvek népszerűnek számítottak a végzős, a diplomához nyelvvizsgát szerezni próbáló egyetemisták körében, csakhogy azóta eltörölték ezt a kötelezettséget.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!