2018. május 10. 06:05
mfor.hu

Felcsút ex-polgármestere három helyet javított 2017-hez képest a Napi 100 leggazdagabb magyar-listáján. Már csak 40 milliárd forinttal marad el a vagyona Csányi Sándorétól, aki viszont egy 320 milliárdos pénzhegy tetején csücsül.

Megjelent a Napi idei "A 100 leggazdagabb"-kiadványa, melyből kiderül, hogy tavaly óta egészen őrületes mértékben bővült a listán szereplő hazai üzletemberek összvagyona, ám mindegyikük gyarapodását elhomályosítja Mészáros Lőrincé. A 2017-es rangsor összeállítása óta ugyanis negyedével, 890 milliárd forinttal nőtt a top 100-as klub együttes vagyona, így az a tavalyi év végén már 4267,4 milliárd forintra rúgott, de

Mészáros Lőrinc vagyongyarapodása egymagában 160 milliárdot, azaz a teljes 100-as kör bővülésének ötödét tette ki.

Az egykori felcsúti gázszerelő tavaly még csak az ötödik helyet foglalta el 120 milliárd forintos vagyonnal, az idei évre három helyet javítva feljött Csányi Sándor nyakára, és

280 milliárdjával a felcsúti Zuckerberg ma már a második leggazdagabb magyar.


Az első helyen tanyázó OTP-vezér becsült vagyona 320 milliárd forint. Csányi egyébként 2011 óta megszakítás nélkül vezeti a 100 leggazdagabb éves listáját.

A képzeletbeli dobogó harmadik helyén a közelmúltban elhunyt Demján Sándor állhatna 260 milliárdos vagyonnal, míg a negyedik Gattyán György 240 milliárddal. Az első tízben kapott helyet csökkenő sorrendben Bige László, Széles Gábor, Veres Tibor, Felcsuti Zsolt, Kasza Lajos és Rákosi Tamás - utóbbi 100 milliárd forintra növelte vagyonát tavaly.

Az idei százas listán négy új név található. A legelőkelőbb pozícióban (26. hely) Jellinek Dániel, az Indotek-csoport többségi tulajdonosa nyitott. A 31. helyen jegyezték Schmidt Mária és családja vagyonát. A Terror Háza Múzeum főigazgatójaként is ismert üzletasszony azonban inkább visszatérőnek tekinthető, ugyanis férje, néhai Ungár András halálát követően már tagja volt a leggazdagabbaknak. Hozzá hasonlóan nagy visszatérő Jászai Gellért ((94. hely), aki a Mészáros Lőrinc-féle cégcsoport egyik vezetőjeként és résztulajdonosaként került vissza a milliárdosok közé. Két, korábban jórészt ismeretlen üzletember is megjelent a 2018-as listán, mindketten az ingatlanfejlesztésben érintettek: Pálos Titusz (59. hely) és Füzesi Attila (98. hely).
 
A 2018-as állapot alapján több mint 42,6 milliárd forint egy magyar milliárdos átlagvagyona. A szóródás persze most is nagy: a legújabb listára 8,2 milliárdos vagyonnal lehetett bekerülni.

A G7 nemrég arra tett kísérletet, hogy Mészáros Lőrinc és családja együttes vagyonát becsülje meg. Számításaik alapján Mészárosék együtt már simán lenyomják Csányi Sándort, hiszen csak a tőzsdei vagyonuk 280-300 milliárd forint, és akkor emellett még ott van a rengeteg cég, a focicsapatok, ingóságok, földek és a vélhetően a családfőhöz köthető magántőkealapok is.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.