TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2005. november 30. 10:41

Közhasznú és közcélú foglalkoztatásban, valamint közmunkán 644 embert alkalmazott eddig az idén a Salgótarjáni Foglalkoztatási Kht. azok közül, akik legalább egy éve regisztrált munkanélküliek. A kht. adatai szerint a közcélú, közhasznú és közmunkán dolgozók termelékenysége 60-70 százaléka a piaci szférában alkalmazottakénak.

Tőzsér Zoltán ügyvezető igazgató elmondta: a tartós munkanélküliek közül elsősorban azokat az aktív korúakat foglalkoztatták, akik rendszeres szociális segélyben részesülnek. Az érintettek egyrészt a város intézményeiben végeztek kisegítő munkát, másrészt a parlagfű irtásában, pataktakarításban, hulladékgyűjtésben, és az illegális szemétlerakók megszüntetésében vettek részt.

A foglalkoztatási kht. számára 2005-ben 107 millió forintot biztosított az önkormányzat a foglalkoztatási programokra, ez az összeg pályázatokkal és a Nógrád Munkaügyi Központ támogatásával 172 millió forintra egészült ki.

Tőzsér Zoltán megjegyezte, hogy a szociális foglalkoztatásban a foglalkoztatás nem alapvetően profittermelő eszköz, hanem elsődleges cél. Hozzátette: a tartósan munkanélküliek számára a rendszeres napirend megszokása hosszú időt vesz igénybe, a támogatási rendszer pedig nem teszi lehetővé a jutalmakkal való anyagi motiválást. A kht. adatai szerint a közcélú, közhasznú és közmunkán dolgozók termelékenysége 60-70 százaléka a piaci szférában alkalmazottakénak.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.