TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2005. szeptember 21. 09:31

Ugyan nem kötelező fényképet csatolni az önéletrajzhoz, mégis sok álláshirdetésben elvárás és a jó fénykép előnyünkre is válhat. A Jobpilot néhány megfontolandó szabályt gyűjtött össze, amely a karrierünket is segítheti.

Cégvezetőt fotózni sem könnyű

Kerüljük a fehér és a fekete hátteret

Az automata gépeket a fehér és a fekete háttér egyaránt becsapja, tanácsos közepes tónusú hátteret választani. Ajánlott a bőr színével komplementer színek használata / pl. világoskék/. Természetesen profi fotósnak nem jelent akadályt a háttér színe.

A fényképet lehet különféle számítógépes programokkal retusálni. A különböző bőrhibákat el lehet tüntetni, ugyanis az objektív sokkal alaposabban rögzíti a portrén a bőr tulajdonságait, mint azt szabad szemmel látjuk. A többit - például a kopaszodást, a ráncokat - viszont nem tanácsos, ugyanis ezek a személyiség, a megjelenés szerves részei.

Vegyünk fel az állásra jellemző mimikát

Ha az álláspályázáshoz készíttetünk portrét, a mellkép tanácsos. A fényképezkedés előtt próbáljunk meg olyan pózt felvenni, mimikát alkalmazni, ami jellemző a megcélzott pozícióra. Ha értékesítői munkára pályázunk, olyan képet készíttessünk, ahol szimpátiával, mosollyal meggyőzzük a velünk szemben állót, hogy bennünket válasszon. A fotózásra elkísérhet bennünket valaki, aki asszisztálhat a képhez, hiszen egy számunkra ismerős emberre természetesebben mosolygunk.

Ahogy egy cégvezetőt fotóznak

Vállalatvezetőknél gyakori az olyan fotó, amikor a vezetői székben ül, éppen ír valamit és felnéz. A másik gyakori fotóhelyzet, amikor felelősségteljesen, büszkén és optimistán ránk tekint. A profi portrékészítés időigényes munka. Másfél óra a karakterhez illő megvilágítás beállítása, utána körülbelül három óráig tart a legjobb 10-15 felvétel kiválasztásához szükséges 100-150 fénykép elkészítése.

Forrás: Jobpilot

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.