2017. március 9. 15:07

Az osztrák parlament által tervezett családtámogatási változtatás nyomán az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók 50 százalékkal kevesebb pénzhez jutnának.

Az osztrák parlament által tervezett családtámogatási változtatás nyomán az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók 50 százalékkal kevesebb pénzhez jutnának, a magyar kormány szerint ez elfogadhatatlan - erről az emberi erőforrások minisztere beszélt csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján, miután tárgyalt Sophie Karmasin osztrák család- és ifjúságügyi szövetségi miniszterrel.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Sophie Karmasin osztrák család- és ifjúságügyi miniszter (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Balog Zoltán felidézte: az osztrák parlament csökkenteni akarja az Ausztriában munkavállaló magyarok, románok, csehek családtámogatását, hogy csak annyit kapjanak, amennyit abban az országban kapnának, ahonnan jöttek.

Ez 50 százalékos csökkentést jelentene a magyar munkavállalóknak, ezt nem tudjuk elfogadni - jelentette ki, hozzátéve, hogy az egyenlő bánásmódot és a jelenlegi európai szabályozást megfelelőnek tartják.

MTI