TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az idén 1,1 milliárd forintból gazdálkodhat a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. A Fővárosi Önkormányzat 450 millióval járul hozzá a költségekhez, a tervezett saját bevétel 650 millió forint – közölte a Világgazdaság érdeklődésére Fekete László ügyvezető igazgató.

A tavalyinál mintegy 10 százalékkal több forrást részben külföldi turistacsalogató akciókra, részben a városba érkező vendégek tájékoztatására fordítják. A működés finanszírozása mintegy 400 millió forintot jelent majd.

A térség szempontjából az idén várhatóan a legnagyobb érdeklődésre számot tartó esemény a futball Eb lesz. A BTH a rangadó kiadványaiban népszerűsíti a magyar fővárost. Emellett Kínában, Spanyol- és Oroszországban lesz az idén kampány. Az ázsiai országban a magyar évadhoz, illetve az olimpiai eseményekhez kapcsolódóan áprilisban jelennek meg. A spanyol fővárosba májusban, Oroszországba (Moszkvába és Szentpétervárra) ősszel „költözik be” néhány napra Budapest.

Mindhárom térség viszonylatában az elmúlt időben lendületesen nőtt az ide érkező vendégek és az általuk a magyar főváros kereskedelmi szálláshelyein eltöltött vendégéjszakák száma is. Madridnál azt is látni kell – tette hozzá az ügyvezető –, hogy Latin-Amerikából a turisták döntően oda mennek, ha Európát akarják látni.

A turistafogadás feltételeit illetően lényeges változás, hogy a BTH által üzemeltetett hat Tourinform iroda teljesen megújul, kettőben internetpontokat alakítanak ki. A Teréz körúton „last minute” színházjegy-értékesítő központot hoznak létre. Az idén bevezetett új arculatnak megfelelő köntöst kap valamennyi iroda, s mindenhol megteremtik az ajándéktárgyak értékesítésének is a feltételeit, számol be a Világgazdaság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.