TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Egy brit felmérés szerint tízből kilenc vállalatvezető a legvonzóbb jelentkezőt részesíti előnyben, amikor dönteni kell egy új munkatárs felvételéről. A kutatásból az is kiderült, hogy legtöbben a vonzó külsőt előrébb valónak tartják a képességeknél - írja az Onrec.

A munkaügyi perekkel foglalkozó Peninsula 2266 munkaadót kérdezett Nagy-Britanniában februárban arról, hogy milyen tulajdonságok alapján bírálják el a jelentkezéseket. A válaszadók 88 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a jelentkezőknél előnyben részesíti a vonzó kinézetűeket, többet számít a külső, mint a tudás.

A cégvezetők 92 százaléka úgy vélekedett, hogy egy állásinterjún számít a jelentkezők külső megjelenése akkor, amikor az állás odaítéléséről döntenek.

A felmérést készítő cég kutatási vezetője szerint aki úgy érzi, hogy hátrányban van egy állásinterjún a kinézete miatt, az elhiheti, hogy nincs ezzel egyedül. A készítők is meglepődtek azon, hogy a vezetők ilyen nagy hányada esküszik a külső megjelenésre a képességekkel szemben.

A készítő cég szerint szégyen, hogy az állásinterjúk nem mentesek a diszkriminációtól, mivel így nem azok kapják az állásokat, akik a legmegfelelőbb jelöltek. A kutatás szerint leginkább a túlsúlyos, tetovált emberek vannak hátrányban az állásinterjúkon. A túlsúlyos jelentkezők esetében például a cégvezetők attól tartanak, hogy a dolgozó túl sokat lesz beteg a túlsúlya miatt, ezért a munkahelyéről fog hiányozni.

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.