TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. január 18. 04:59

Német személyzeti tanácsadók szerint a legújabb kiugrási lehetőség, ha a pályázók az életrajzuk mellé csatolt videóban mutatkoznak be. A szakértők szerint a marketingesek, kommunikáció terén dolgozók körében hamarosan akár általánossá is válhat a módszer.

"Egy nevetés, a hanglejtés, a mimika sokat elárul az emberről és ezek nagy szerepet játszanak az álláspályázat során" - állítja egy kölni HR-tanácsadó szakember. A felvetés nálunk még egészen új, ám Németországban már egyenesen arra buzdítják az álláskeresőket, próbálják meg videófelvétellel támogatni önéletrajzi anyagukat.

A német HR-tanácsadók szerint minden olyan szakmában, ahol a karizma, a személyes benyomás hangsúlyos lehet, jelentős lökést adhat a toborzási folyamatban egy-egy videófelvétel az adott pályázóról. Sőt, többen állítják, hogy egy nem kiemelkedő önéletrajzot akár ellensúlyozni is képes egy meggyőző videó-anyag.

A tőlünk nyugatabbra megszokott módszerhez már szoftvereket is gyártanak, így az álláspályázónak nincs is más dolga, minthogy otthon a kényelmes fotelben egy webkamerába nézve az ember bemutatkozzon leendő munkáltatójának és meggyőzze, miért érdemes őt választania. 

Nem a szoftver az egyetlen újdonság a videós álláspályázat terén: több nyugati HR-tanácsadó cég szakosodott arra, hogy az álláskeresőknek tréninget tartanak a videó helyes kivitelezéséről. Professzionális kamerával, operatőrrel, stylist segítségével készülnek fel a tökéletes felvétel kivitelezésére. Az Altmarkt Zeitung értesülései szerint vannak olyan cégek is, amelyek 200 eurós átlagáron vállalják a professzionális körülmények között felvett bemutatkozó álláspályázati felvétel elkészítését.

Egy-egy ilyen bemutatkozó videó körülbelül 2 perces kell legyen ahhoz, hogy a HR-szakember kellő információt le tudjon szűrni belőle az adott pályázó személyéről. Természetesen a tartalom minőségétől sem lehet eltekinteni, állítják a szakemberek. A bemutatkozó filmen nem szabad elmondani az önéletrajzot, csak az állás betöltéséhez fontos információkat, kompetenciákat szabad hangsúlyozni. Meg kell indokolni, hogy miért szeretné a pályázó az állást, miért érdekli a tevékenységi kör. Fontosnak tartják a szakemberek, hogy az öltözködés az üzleti öltözködésnek megfelelő legyen, és határozott legyen a pályázó kiállása.

Az elkészült felvételt az álláskeresők az önéletrajzi anyaguk mellett feltüntetett link segítségével teszik elérhetővé a toborzó szakemberek számára.   

Az egyik kommunikációs tréner arra figyelmezteti a lelkes jelentkezőket, hogy egy-egy videónak nem csak előnyei lehetnek. A felvétel a rideg valóságot mutatja, így aki nem érzi komfortosan magát a kamera előtt az inkább ne is próbálkozzon a felvétel elkészítésével.

A kamera-érzékenyek számára ugyanakkor nem túl jó hír, hogy a legújabb tendencia szerint – személyiségi jogok ide vagy oda - egyre több munkáltató veszi videóra a felvételi interjúkat is, ahol már valóban minden meglátszik.

Menedzsment Fórum  

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.