TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Makovecz Imre tervei alapján 3,5 milliárd forint értékű fürdőfejlesztést terveznek Makón - jelentette be a város polgármestere Buzás Péter kedden.

A polgármester elmondta: a város közgyűlése decemberi ülésén fogadta el a terveket, és február 8-án beadták pályázatot a Dél-Alföldi Regionális Operatív Programhoz 50 százalékos támogatásra. A beruházás másik felét az önkormányzat banki hitelből fedezné - tette hozzá. A pályázatról év végére várható döntés.

Horváth Bernadett projektmenedzser kifejtette: a fejlesztési terület csaknem három hektár. Ezen komplex gyógyászati-, wellnesz és élmény részleget alakítanának ki, a 2007-ben átadott tanuszoda mellé.

A gyógyászati részlegben, több mint kétezer négyzetméteren, főleg a makói gyógyvízre és gyógyiszapra alapozva elsősorban a mozgásszervi betegségek rehabilitációjára és kezelésére szolgáló medencéket, iszapfürdőket és iszap-kezelőket alakítanának ki. Emellett orvosi rendelők, kezelők létrehozására, és orvostechnológiai berendezések beszerzésére is pályáznak.

A wellness részleg is csaknem kétezer négyzetméteres lesz. A tervek szerint itt kapna helyet a szauna, egy szépségápolási kezelő részleg edzőtermekkel, hang-, fény-, és aromaterápiás kezelőkkel illetve frissítő medencékkel. Kialakítanának egy 25 méteres, fedett úszómedencét is.

A fitnesz részt 4500 négyzetméteren alakítják majd ki. Külső belső élménymedencék, harminc élményelemmel szolgálják majd a szórakozni vágyókat. Ebben külön családi zónát alakítanak ki, ahol a gyermekek pihenésére is figyelmet fordítanak, a babakortól kezdve.

A jelenleg csaknem 600 látogató befogadására alkalmas fürdő, a tervek szerint 1400 fősre bővül 2010 közepére. A létesítmény évente háromszáz ezres vendégforgalmat bonyolít le, ennek jelentős növekedését várják a beruházástól.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.