TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. február 1. 17:04

Sok emberben félelmet kelt, ha vissza kell térnie a munkaerőpiacra egy jelentősebb kihagyás után, bármilyen okból esett is ki a munkából. Azoknak a kismamáknak, akik évekig csak a családdal voltak elfoglalva, egy teljesen új munkahelyi környezetbe kell visszaszokniuk.

A felgyorsult üzleti és technológiai élet sok kismamára ijeszthet rá, akik úgy érezhetik, hogy nem tudják követni a munkaerő-piaci trendeket - áll az Online Recruitment cikkében.

Az alkalmi munka sokak számára megoldást jelenthet, és ideális lehet azoknak, akik meg akarják könnyíteni maguknak a visszatérést. Alan Patterson, a Carlton Resource Solutions tanácsadója szerint az alkalmi munka nagy előnyt jelenthet azok számára, akik gyes után vissza akarnak térni a munkába.

A kismamák többsége még mindig nehézségekkel találja magát szembe, amikor hosszú idő után vissza akar térni dolgozni. Sokszor nem bíznak a saját képességeikben, és gondot okoz az is, hogy sokan nem oda akarnak visszamenni, ahol legutoljára alkalmazták őket. Az alkalmi munkával ugyanakkor naprakész tapasztalatokat szerezhetnek és segíthet olyan állást találniuk, ami leginkább megfelel nekik, anélkül, hogy teljesen elköteleznék magukat - vélte Patterson.

Sokan tanácstalanok, amikor egy hosszabb kihagyás után kellene munkába állniuk. Ilyenkor segíthet egy toborzási tanácsadó olyan lehetőségeket keresni, amely összeegyeztethető a családi élettel és rugalmas munkaidőt biztosít.

A munkát vállalók így értékes tapasztalatot szerezhetnek akár több területen is, megismerhetik a cégek kultúráját és különféle vezetési stílusokat. Emellet bővíthetik képesítéseik számát, amely jól fog mutatni az önéletrajzukban, és segíthet tisztázni, hogy milyen munkahelyi környezetben érzik jól magukat. Megismerhetik az erősségeiket és a gyengeségeiket, és rájöhetnek, hogy mely területen tudnának elhelyezkedni, amikor már hosszabb távú munkát szeretnének.

Ugyanakkor fontos, hogy ne veszítsék el a kedvüket azok, akik egy időre kiesnek a munkaerőpiacról. Az alkalmi munka segíthet a későbbi visszatérésben, és ezzel időt nyerhetnek ahhoz, hogy döntsenek: mely munkakörben és milyen típusú vállalatnál tudnának elhelyezkedni hosszabb távon.

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.