<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Zuglónak van még néhány eszköze, amellyel megakadályozhatja, hogy a kormány tervei szerint alakítsák át a Városligetet - mondta Karácsony Gergely (PM) a Népszavának.

A lap szombati számában megjelent írás szerint a polgármester azt nem árulta el, mi van még a tarsolyukban, hogy ne csökkentse a kerület esélyeit, de azt mondta, várhatóan a jövő héten minden kiderül.

Ezek a tervek a Ligetről (Galéria)

A polgármester Baán László miniszteri biztos kijelentésére reagált, amely szerint a kormány várhatóan már júniusban dönt a Városligetet családi élményparkká alakító Liget Budapest Projektről, és ezzel a 150 milliárd forint összköltségű projekt minden eleme véglegessé válik.

Karácsony Gergely megismételte: elhibázottnak tartja a projektet. Szavai szerint rekreációs zöldövezetből nem szabad turistaövezetet csinálni. Ha a kormány szándéka teljesül, és turistaközponttá válik a terület, akkor ott a budapestiek már nem tudnak úgy pihenni, ahogy most - mondta.

A XIV. kerület vezetése áprilisban határozatban tiltakozott a beruházás ellen - emlékeztetett a lap.

MTI