2013. április 30. 03:01

A munkáltatók inkább magasabb, például mérnöki végzettséget igénylő pozíciókat hirdettek meg, a munkavállalók viszont a szakképzettség nélküli állásokat keresték inkább 2013 első negyedévében - közölte a Profession.hu.

2013 első negyedévében is mérnökből, kiskereskedelmi eladóból és informatikai szakértőkből kerestek a legtöbbet a cégek, a hirdetéseket böngésző munkavállalók azonban más irányokban gondolkodtak. Általános trend a portál szerint, hogy januárban megugranak a hirdetések és a munkakeresők számai is. A HR vezetők általában ekkor kapják meg, hogy hány új pozíciót nyit meg cégük, az álláskeresők pedig az ünnepek után állnak neki újult erővel munkát találni.

Januárban közel 19 ezer, februárban több mint 22 ezer új felhasználó regisztrálta magát a legnagyobb álláskereső portálon, az első hónapban tehát az előző évhez képest közel megduplázódott az aktív felhasználók száma, így összesen 612 ezren kerestek új állást az új évre. A részmunkaidős állást kereső felhasználók száma a tavaly decemberi 1400-ról közel 3000-re nőtt az idén februárra. A részmunkaidős hirdetések nagy részében - a többi kategóriához hasonlóan - is a magasabb végzettséggel rendelkező, nyelveket beszélő munkavállalókat keresik.

A legtöbb felhasználó olyan munkát keresne, amelyben orosz, olasz, német, francia, spanyol vagy román nyelvtudását kamatoztathatja. A Profession.hu szakértői szerint ez jól mutatja, hogy az angol nyelv ismerete alapszintű elvárássá vált.

A közlemény idézi Zsédely Krisztiánt, a Profession.hu értékesítési vezetőjét, aki elmondta, fejvadász és munkaközvetítő cégek mellett a Tesco, az IT Services Hungary és az Audi Hungária hirdette meg a legtöbb állást. A legtöbb jelentkezést egy édességeket forgalmazó cég kapta az egész negyedévben.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.