TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2013. április 30. 03:01

A munkáltatók inkább magasabb, például mérnöki végzettséget igénylő pozíciókat hirdettek meg, a munkavállalók viszont a szakképzettség nélküli állásokat keresték inkább 2013 első negyedévében - közölte a Profession.hu.

2013 első negyedévében is mérnökből, kiskereskedelmi eladóból és informatikai szakértőkből kerestek a legtöbbet a cégek, a hirdetéseket böngésző munkavállalók azonban más irányokban gondolkodtak. Általános trend a portál szerint, hogy januárban megugranak a hirdetések és a munkakeresők számai is. A HR vezetők általában ekkor kapják meg, hogy hány új pozíciót nyit meg cégük, az álláskeresők pedig az ünnepek után állnak neki újult erővel munkát találni.

Januárban közel 19 ezer, februárban több mint 22 ezer új felhasználó regisztrálta magát a legnagyobb álláskereső portálon, az első hónapban tehát az előző évhez képest közel megduplázódott az aktív felhasználók száma, így összesen 612 ezren kerestek új állást az új évre. A részmunkaidős állást kereső felhasználók száma a tavaly decemberi 1400-ról közel 3000-re nőtt az idén februárra. A részmunkaidős hirdetések nagy részében - a többi kategóriához hasonlóan - is a magasabb végzettséggel rendelkező, nyelveket beszélő munkavállalókat keresik.

A legtöbb felhasználó olyan munkát keresne, amelyben orosz, olasz, német, francia, spanyol vagy román nyelvtudását kamatoztathatja. A Profession.hu szakértői szerint ez jól mutatja, hogy az angol nyelv ismerete alapszintű elvárássá vált.

A közlemény idézi Zsédely Krisztiánt, a Profession.hu értékesítési vezetőjét, aki elmondta, fejvadász és munkaközvetítő cégek mellett a Tesco, az IT Services Hungary és az Audi Hungária hirdette meg a legtöbb állást. A legtöbb jelentkezést egy édességeket forgalmazó cég kapta az egész negyedévben.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.