2006. augusztus 25. 17:01

A munkaadóknak az eddigiektől eltérő szempontokat kell figyelembe venniük, ha fiatal munkaerőt szeretnének alkalmazni, és meg szeretnék tartani a munkaerőpiacra belépő új generációt - áll az Employing the Next Generation című jelentésben.

"Boldognak lenni, bármit is csinálok" - ez lett a legfontosabb kritérium a Generation Europe és a FutureWork Forum felmérése szerint, amely során háromezer európai egyetemistát és most végzett hallgatót kérdeztek a nézeteikről és arról, hogy mik az elvárásaik a jövőbeli munkahelyüket illetően - írja az Online Recruitment. Nagyon fontosnak tartották még, hogy rugalmas környezetben dolgozzanak, ami az erkölcsös bánásmódot is megelőzte. A magánélet és a munka összeegyeztetését is jelentősnek tartják a fiatalok. Ugyanakkor a felmérésből kiderült, hogy a hatalom megszerzése és a pénz kevésbé számít nekik.

Az olyan kritériumok, mint "boldognak lenni, bármit is csinálok", "legyen lehetőség külföldön dolgozni", "elismerjenek a barátaim és a családom", "megtalálni az egyensúlyt a magánélet és a munka között" és "jó hírnevű cégnél szeretnék dolgozni" fontosabbak voltak, mint például az, hogy "arra vágyom, hogy embereket vezessek és irányítsak", "hatalmat és befolyást akarok", "multinacionális vállalatnál dolgozhassak" és "pénzt szerezzek".

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.