2006. augusztus 25. 17:01

A munkaadóknak az eddigiektől eltérő szempontokat kell figyelembe venniük, ha fiatal munkaerőt szeretnének alkalmazni, és meg szeretnék tartani a munkaerőpiacra belépő új generációt - áll az Employing the Next Generation című jelentésben.

"Boldognak lenni, bármit is csinálok" - ez lett a legfontosabb kritérium a Generation Europe és a FutureWork Forum felmérése szerint, amely során háromezer európai egyetemistát és most végzett hallgatót kérdeztek a nézeteikről és arról, hogy mik az elvárásaik a jövőbeli munkahelyüket illetően - írja az Online Recruitment. Nagyon fontosnak tartották még, hogy rugalmas környezetben dolgozzanak, ami az erkölcsös bánásmódot is megelőzte. A magánélet és a munka összeegyeztetését is jelentősnek tartják a fiatalok. Ugyanakkor a felmérésből kiderült, hogy a hatalom megszerzése és a pénz kevésbé számít nekik.

Az olyan kritériumok, mint "boldognak lenni, bármit is csinálok", "legyen lehetőség külföldön dolgozni", "elismerjenek a barátaim és a családom", "megtalálni az egyensúlyt a magánélet és a munka között" és "jó hírnevű cégnél szeretnék dolgozni" fontosabbak voltak, mint például az, hogy "arra vágyom, hogy embereket vezessek és irányítsak", "hatalmat és befolyást akarok", "multinacionális vállalatnál dolgozhassak" és "pénzt szerezzek".

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.