TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A munkaadóknak az eddigiektől eltérő szempontokat kell figyelembe venniük, ha fiatal munkaerőt szeretnének alkalmazni, és meg szeretnék tartani a munkaerőpiacra belépő új generációt - áll az Employing the Next Generation című jelentésben.

"Boldognak lenni, bármit is csinálok" - ez lett a legfontosabb kritérium a Generation Europe és a FutureWork Forum felmérése szerint, amely során háromezer európai egyetemistát és most végzett hallgatót kérdeztek a nézeteikről és arról, hogy mik az elvárásaik a jövőbeli munkahelyüket illetően - írja az Online Recruitment. Nagyon fontosnak tartották még, hogy rugalmas környezetben dolgozzanak, ami az erkölcsös bánásmódot is megelőzte. A magánélet és a munka összeegyeztetését is jelentősnek tartják a fiatalok. Ugyanakkor a felmérésből kiderült, hogy a hatalom megszerzése és a pénz kevésbé számít nekik.

Az olyan kritériumok, mint "boldognak lenni, bármit is csinálok", "legyen lehetőség külföldön dolgozni", "elismerjenek a barátaim és a családom", "megtalálni az egyensúlyt a magánélet és a munka között" és "jó hírnevű cégnél szeretnék dolgozni" fontosabbak voltak, mint például az, hogy "arra vágyom, hogy embereket vezessek és irányítsak", "hatalmat és befolyást akarok", "multinacionális vállalatnál dolgozhassak" és "pénzt szerezzek".

Menedzsment Fórum

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.